KÜLFÖLD

Anyá­ból apa, fi­ú­ból lány - nemet vál­toz­ta­tott a fél csa­lád

Meg­döb­bentő tör­té­net: az anya és fia egy­mást tá­mo­gatva dön­tött úgy, hogy át­ope­rál­tat­ják ma­gu­kat.
  • Szerző: KF

A detroiti Maison család sokáig olyan volt, mint bármelyik másik család a világon: a szülők szeretetben nevelték öt gyereküket, és boldogan élték átlagos életüket. Egészen addig, míg az egyetlen fiúgyermek, a 15 éves Corey be nem jelentette, hogy szeretne kés alá feküdni – és nővé változni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fiú azt mondta a szüleinek, hogy nagyjából négyéves kora óta lánynak érzi magát, és már nem bírja tovább élni az életét egy fiú testében. Szüleit először sokkolta a hír, de aztán valami olyan történt, amire senki sem számított: Erica, az anya bevallotta, hogy ő nem boldog abban a testben, amibe született, és titkon úgy tekint magára, mint egy férfira.

„Mikor tinédzser voltam, azért imádkoztam, hogy legyek mellrákos – akkor eltávolíthattam volna a melleimet. Felnőve pedig gyűlöltem a terhességet, hiába lett gyönyörű eredménye, ötször is.”

A család végül nehéz döntésre szánta el magát: Corey és Erica is több műtéten esett át, míg átoperálták őket nővé, illetve férfivá. A szőke Corey-nak kezdetben nem volt könnyű visszatérnie az iskolájába, osztálytársai rendszeresen csúfolták a lánnyá váló fiút, de mára már megküzdött az előítéletekkel.

A most már Eric néven élő férfi számára pedig az jelentett problémát, hogy hogyan fogja fogadni átalakulását élete nagy szerelme, a férje – az egykori anya ugyanis érezte, nem lenne fair azt kérni egy heteroszexuális férfitól, hogy szeresse őt. Les azonban nagyon megértő volt vele.

„Ő még ugyanaz az ember, akit feleségül vettem. A személyiségébe szerettem. Amíg boldog, én is az vagyok – vele.”