INSIDER

Itt az íté­let! Nem ke­gyel­me­zett a bíró Zsófi gyil­ko­sá­nak

Sz. La­jost tette után, más­nap Isa­sze­gen egy kocs­má­ban fog­ták el a rend­őrök.
  • Szerző: Ripost

11 évet és 8 hónapot kapott Sz. Lajos, aki halálra gázolta 2016 nyarán B. Zsófiát Gödöllőn. A 24 éves lány éppen munkából ért haza, a Turay Ida Színházban dolgozott. Leparkolt a házuk elé, amikor Sz. Lajos részegen beült a kocsiba és megpróbált elhajtani vele. Zsófi odarohant, belekapaszkodott az autó ajtajába, hogy megakadályozza a rablást. Ám Sz. Lajos ekkor gázt adott, a fiatal lány pedig a vízelvezető árokba zuhant.

Fotó: MTI
EZT OLVASTAD MÁR?

A kocsi ráesett, így Zsófinak esélye sem volt a túlélésre. Sz. Lajos kiöltözve, fehér ingben és nyakkendőben ült a vádlottak padján. A férfi sokat hangoztatta, hogy bocsánatot kér a családtól, megtért, és az első tárgyaláson a saját életét is „felajánlotta” Zsófi életéért cserébe. A lány édesanyja azonban nem bocsát meg neki.Az asszony olyan pulóverben érkezett, amin Zsófi arcmása volt, majd az ügyész beszéde után szót kért. A nő az elmúlt másfél évben a legmélyebb poklot járta meg, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna szeretett lányára. "Én nem egy porszemet akarok látni, hanem a lányomat, akit mi felneveltünk tisztességgel. Maga az első tárgyaláson felajánlotta az életét, és én most igenis kérem az életet, de tudjuk, hogy ezután csak a csönd marad. Igazából nem is kérem az életet, hiszen ilyen élet senkinek sem kell  - mondta az anya.

Fotó: MTI

"Senki nem engedheti meg magának, hogy elvegye egy ember életét. Naponta megbüntetem magát, de csak gondolatban, mert különben olyan lennék, mint ön.Olyan fájdalom jutott nekünk, amit egyetlen szülőnek sem kívánok."

A Gödöllői Járásbíróság Sz. Lajost elsőfokon 11 év, 8 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte.