TÜZELŐÁLLÁS

Gya­nús ve­re­sé­gek és lu­xus­au­tók: NB I-es bun­dák­ról bo­rí­tott a fo­ci­edző

11 év után pa­kolt ki Supka At­tila. 28-szo­ros pén­zért kez­dett "bot­la­dozni" a baj­nok­esé­lyes csa­pata 2008-ban?
  • Szerző: vav

A magyar labdarúgást bő egy évtizeddel ezelőtt behálózó fogadási csalásokról is beszélt Supka Attila a csakfoci.hu interjújában.

Eleinte csak gyanakodott, aztán elege lett a 2008-as történésekből
Eleinte csak gyanakodott, aztán elege lett a 2008-as történésekből

A Budapest Honvéd kispadjáról egy hete távozott edző egy korábbi kispesti időszaka végén kurtán-furcsán, egy héttel a 2008-as Magyar Kupa-döntő előtt mondott le. Nem akármilyen okból! Csapata abban a szezonban ősszel szinte végig vezette a bajnoki tabellát. Aztán a kiesőjelölt Tatabánya ellen 3-1-es vezetésről óriási meglepetésre kikapott, majd sorra vesztette el a meccseit és nyolcadikként zárt. A kupafináléban pedig a távozása után címvédőként hazai 0-7 (!) után idegenbeli 2-1-es vereséggel maradt alul az előző évben legyőzött DVSC ellen.

"Akkor még csak kételyeim voltak ezzel kapcsolatban"

- válaszolta Supka a kérdésre, hogy a 11 évvel ezelőtti kupadöntőt megelőző lemondása óta bebizonyosodott-e néhány játékosa bundázása.

"Az őszi szezonunk nagyon jól sikerült, sokáig az első helyen álltunk. Aztán volt egy tatabányai meccsünk, ahol 3-1-re vezettünk, majd kikaptunk 4-3-ra. Később tudtam meg, hogy

28-szoros szorzó volt erre a kimenetelre,

de még ekkor sem akartam elhinni, hogy nálunk bárki is fogadási csalásba keveredne. Aztán tavasszal

Eközben a címlapon
furcsa körülmények között sorra buktuk el a mérkőzéseket, ezzel párhuzamosan pedig egy-egy játékosom vadonatúj luxusautóval járt edzésekre. Ekkor besokalltam és lemondtam.

Később bebizonyosodott, hogy igazam volt, csak azt sajnálom, hogy komoly büntetést senki nem kapott azok közül, aki benne volt a bundabotrányban."