BOZÓT

Musz­lim férfit hí­vott saját es­kü­vői ta­nú­já­nak Vona Gábor

Már-már na­ponta ke­rül­nek elő újabb meg­hök­kentő bi­zo­nyí­té­kok a Job­bik el­nö­ké­nek isz­lám­ra­jon­gá­sá­ról. Még saját es­kü­vői ta­nú­já­nak is egy musz­lim em­bert vá­lasz­tott.
  • Szerző: Ripost

Mindezzel Törökországban egy előadás során dicsekedett el.

„Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, akkor egy nagyon kedves barátomat választottam tanúul, és ő egy palesztin fiatalember volt. Az ő segítségével eljutottam Jemenbe, egy iszlám országba, ami egy szegény ország. De mégis azt láttam, hogy ezek az emberek sokkal boldogabbak, sokkal közelebb állnak Istenhez, mint mi ott Európában. És akkor elkezdtem foglalkozni az iszlámmal, elkezdtem olvasni az iszlám vallásról, elkezdtem megismerni nagyon sok szerzőt szúfi irányzatból is. Akkor rájöttem, hogy amit a nyugat-európai sajtó az iszlámról mond, és az iszlám országokról és a török népekről, az mind hazugság.”

Mindezt a hirado.hu tette közzé.

Ezt megelőzően újabb, kínosnak nevezhető felvétel került elő Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről. A politikus a videón azt mondja:

„nemrég hallottam egy barátomtól, hogy itt járt Isztambulban, és elment cipőt vásárolni a bazárba, és azt vette észre, hogy a cipőárusnak a falán ott van kirakva az én fényképem.”

A megkérdezett cipőárus azt válaszolta Vona barátjának érdeklődésére, hogy a képen egy turáni vezető látható. „Hát miért nem ismered, ha magyar vagy?” – idézte a kereskedőt a videón Vona, majd így folytatta: „Akkor ő persze elmondta, hogy ismer, méghozzá elég jól, mert a munkatársam. Amikor ezt megtudta a cipőárus, akkor ingyen választhattak cipőt.”

Eközben a címlapon

Ha meghallják a magyarok…

A Jobbik elnöke a törökországi előadásán azt is elmondta, hogy ezt a „kis történetet” Magyarországon el sem meri mondani.

A jobbikos politikus szavait a muszlim közönség tetszésnyilvánítása kísérte.