SIKK

Miért bo­rot­vál­ják az ar­cu­kat a nők?

Szinte he­tente akad egy új mód­szer, ami­vel el­tün­tet­het­jük rán­ca­in­kat, vagy las­sít­hat­juk az öre­ge­dést. De, hogy ez az egy­szerű mód­szer eddig miért nem ju­tott sen­ki­nek sem az eszébe?

Akarod tudni, miért fiatalít?

Hallottál már róla, hogyJapánban a nők egyre gyakrabban borotválkoznak?Miért? Most figyelj! Bőrgyógyászok  szerint, a borotválkozás azért frissíti fel az arcot, mert a bőr felső elhalt rétegeit leszedve, a testet friss kollagén termelődésre készteti. Így sokkal lassabban alakulnak ki a ráncok. Szakértők szerint  4-6 hetente az egész arc,  homloktól  a nyakig terjedő részének borotválása remekül gátolja a ráncok kialakulását, akár 10 évet is fiatalodhatsz tőle. A Daily Mail szerint például a férfiak arca ezért is öregszik lassabban.  

"Nem leszek tőle szakállas?"

Most egy kicsit felhúztad a szemöldököd, és eszedbe jutott a régi mondás, hogy aborotválkozás erősíti a szőrzetet? Nos, megnyugodhatsz! Ez az általános nézet megdőlt, a pihék eltávolítása nem serkenti  a szőrtüszők működését, nem erősödnek és  nőnek hosszabbra a szálak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
(Fotó: Thinkstock)
(Fotó: Thinkstock)

Erre azért figyelj!

Mielőtt nekiesnél leborotválni  az arcodról az éveket, nem árt, ha tudod a következőt: a mediterrán bőrtípusnál ez az eljárás meggondolandó, mivel a bajusz, áll területen más típusú szőrszálak nőnek, ami a borotválkozást követően hamar borostásodik. 

És persze azt se felejtsd el, hogy a borotválkozás irritációt okozhat, fertőzéssel járhat, úgyhogy mielőtt nekilátsz, csak óvatosan!