RIPOSTER

Mér­gező fű­szer a ma­gyar bol­tok­ban: Ne­hogy hasz­náld, ha vet­tél ilyet

A Nébih fel­hívja a vá­sár­lók, ház­tar­tá­sok és ven­dég­lá­tók fi­gyel­mét, hogy a ter­mé­ke­ket ne fo­gyasszák el, ne hasz­nál­ják fel!
  • Szerző: RIPOST

Csattanó maszlaggal szennyezett fűszerköménytételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal csütörtökön a honlapján. A Nébih szerint az ügyben egyelőre három vállalkozó érintett:

a Szegeden található Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft., a pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozó, valamint az Aroma Trans Europe Kft. (Budapest/Tiszakécske).

Kiemelték, hogy a hatóság a vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül a 2018. július 31-i és a 2019. május 19-i lejárati idővel, az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az érintett tételek üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba egyaránt kerülhettek.

A Nébih ezért felhívja a vásárlók (háztartások és vendéglátók) figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel.

A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, például pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést.

A Nébih azt javasolja, hogy a tünetek jelentkezése esetén a fogyasztók azonnal forduljanak orvoshoz.