NÍNÓ

Meg­tudta a Ri­post, kik tün­tet­ték el az új­pesti vál­lal­ko­zót

Három férfit le­tar­tóz­tat­tak az Új­pes­ten el­tűnt vál­lal­kozó, A. Csaba ügyé­ben, ugyanis a gyanú sze­rint meg­foj­tot­ták a vál­lal­ko­zót, majd el­ás­ták Szent­endre kül­te­rü­le­tén. Az egyik férfi az a sze­mély, aki rég­óta együtt dol­go­zott Csa­bá­val, ő látta utol­jára - tudta meg a Ri­post. La­punk ki­de­rí­tette, hogy a gya­nú­sí­tot­tak évek óta ba­rá­tok.

Ahogy arról a elsőként beszámolt, május 6-án eltűnt egy vállalkozó a IV. kerületből. Élettársa, Krisztina jelentkezett a rendőrségen, miszerint párja előző nap elment otthonról, és azóta nem hallott felőle.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Először a Farkaserdőben keresték

Száznál is több rendőr kereste a férfit, feltúrták a Farkaserdőt. A 47 éves A. Csaba több árucikkel, így külföldi autókkal is üzletelt. Külföldről hozatta be az árut az embereivel, ő maga legtöbb idejét az autószerelő műhelyeiben töltötte. Lapunk kiderítette: eltűnése előtt egy új bizniszbe kezdett. Több férfival együtt be akarták forgatni a pénzt, majd azt elosztani. Lapunk korábban felkereste Csaba egyik közeli barátját, aki a -nak elmondta: a vállalkozónak volt egy fiatal kollégája, ő látta az eltűnés napján utoljára.

Csabának dolgoztam, nagyon jóban voltunk. Autószerelő műhelyei vannak, autókat és egyéb dolgot hozott és hozatott külföldről az embereivel

– mondta el a férfi.

"A biztonságtechnika és az építőipar területén is üzletelt, attól függően, éppen miben látta a nagyobb lehetőséget. Mindig okosan dolgozott, de most belenyúlhatott valami nagyon rosszba…"

A rendőrség tegnap közölte: a nyomozás során megkeresték azt az embert, akivel Csabát utoljára látták.

Eközben a címlapon

- Miután kihallgatták a tanúkat és a háromfős társaságot, gyanússá vált a nyomozóknak, hogy az egyikük folyamatosan ellentmondásba került önmagával a vallomásában. Végül csütörtök éjjel ketten beismerték a gyilkosságot, a harmadik személy megtagadta a vallomást.

Péntek reggel a rendőrség Szentendre külterületén megtalálta a megfojtott és elásott áldozatot

– közölték. Az indítékról a rendőrség elmondta: a három barát nagy összeggel tartozott az autókereskedőnek.

Kíváncsi vagy arra, hogy a Ripost mit tudott meg a három gyanúsítottról? Akkor keresd a szombati napilapunkat az újságárusoknál!