INSIDER

Megszólalt a koronatanú: újabb rejtélyek az eltűnt villanyszerelők ügyében

É. Imre többször is vitt leszerelt rendszámmal megőrzésre autókat egy autószerelő ismerősének, aki soha sem gyanakodott, pedig, úgy tûnik, kellett volna...
  • Szerző: Ripost

Immáron két gyilkosság elkövetésével gyanúsítja a rendőrség É. Imrét. Mindkét eltűnt villanyszerelő autóját leszerelt rendszámmal, kibelezett utastérrel bízta rá egy-egy ismerősére. A három éve eltűnt Orlik Vilmos Toyotája É. Imre egyik unokatestvérétől került elő, Mácsik Zoltán fehér Volkswagenjét a meggyanúsított vállalkozó egy győri autószerelőnél hagyta. A Bors felkereste azt az autószerelőt, akitől Mácsik Zoltán kocsija előkerült. A férfi tíz éve ismeri É. Imrét, máskor is előfordult, hogy a férfi leszerelt rendszámmal hozott neki kocsit megőrzésre, ő pedig sosem gyanakodott semmi rosszra.

Mácsik Zoltán eltűnése napján É. Imre fél 12 körül hajtott be a műhelybe Zoltán kipakolt kocsijával.

Az utcánkban lévő térfigyelő kamera szerint még rendszámmal fordult be, de hozzám már biztosan rendszám nélkül érkezett. Beszélgettünk is egy kicsit, de semmi szokatlant nem láttam rajta – mondta az autószerelő. – Azóta a rendőrség engem is kihallgatott, neki is ezt tudtam mondani, illetve eszembe jutott még egy három évvel ezelőtti történés is, aminek csak utólag, az események tudatában tulajdonítottam jelentőséget. Orlik Vilmos eltűnése után É. Imre elhívott a tanyájára, hogy tegyem vissza az egyik munkagépére a gumit. Azt mondta, fákat ültet, de könnyen lehet, hogy akkor tüntette el a bizonyítékokat – vélekedett a középkorú férfi, aki utoljára akkor látta É. Imrét, amikor a bizonyítási eljárás részeként vezetőszáron visszahozták őt a műhelyébe. Köszönt neki, de soha többet nem akar vele beszélni.

Mácsik Zoltán eltűnése óta a felesége és lánya minden egyes nap az üggyel kel, s fekszik.

Ha csak meg akarta őrizni a kocsikat, akkor miért szerelte le a rendszámtáblákat és a szélvédőről a regisztrációs matricát? A férjem nem szabad akaratából nem jött haza. Kérdés, hogy É. Imrén kívül kik állnak a háttérben. A legbölcsebb az lenne, ha minél hamarabb beszélne. Neki és a segítőinek is ajánljuk, hogy Zoli minél előbb kerüljön elő – mondta Márta, a megtört feleség. A család attól fél, hogy É. Imrét kiengedik az előzetes letartóztatásból. Mindenesetre É. Imre következetesen tagad.

És ezeket olvastad már?