LELKIZŐ

Meg­rázó rész­le­tek, fon­tos sze­mély­től vesz bú­csút II. Er­zsé­bet ki­rálynő

Egy benn­fen­tes sze­rint van­nak ese­tek, ami­kor ért­hető, hogy a ki­rálynő sem tartja be a sza­bá­lyo­kat.
  • Szerző: Ripost

Elhunyt Annette Wilkin, II. Erzsébet egyik legrégebb óta szolgáló alkalmazottja – a királynő miatta még a királyi család protokollját is meg fogja szegni.

Forrás: Andy Buchanan/AFP
Forrás: Andy Buchanan/AFP

A királynő a szabályok szerint általában nem jár búcsúztatókra, csupán képviselőt küld. Ebben az esetben azonban minden bizonnyal kivételt tesz majd, és személyesen is lerója tiszteletét hűséges dolgozója előtt - írja a The Sun.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Annette Wilkin 72 éves korában halt meg egy gyors lefolyású betegség következtében. Nagyon szoros kapcsolatban állt a királynővel, tizenéves korában, szobalányként kezdett a családnak dolgozni. Annette végtelenül elkötelezett volt, saját családot nem alapított, egy egész ételen át szolgálta a királynőt. Erzsébet is nagyon kedvelte őt, még 2014-es lemondása után is maga mellett tartotta Annettet, és saját házat is adott neki a windsori birtokon belül.

A királyi család szakértője, Rebecca English szerint a királynő azért nem járhat temetésekre, hogy elkerülje a feltűnést, most azonban a szoros kapcsolat miatt érthető, hogy kivételt tesz.

Munkatársai is kedvelték Annettet, olyannyira, hogy gyakran Annette királynőnek is becézték. Mint mondták, szinte részese volt a királyi családnak.