INSIDER

Soha nem lá­tott, nagy­vo­nalú csa­lád­vé­delmi in­téz­ke­dé­se­ket je­len­tett be Orbán Vik­tor

Hét­pon­tos csa­lád­po­li­ti­kai in­téz­ke­dési ter­vet je­len­tett be Orbán Vik­tor a Vár­kert Ba­zár­ban. Min­den ed­di­gi­nél na­gyobb tá­mo­ga­tást kap­nak azok, akik egy vagy több gye­re­ket vál­lal­nak.
  • Szerző: Ripost

Orbán Viktor szerint eldönthetetlen az a vita, hogy miért van kevés gyerek, de a kormánynak cselekednie kell.  A kormány családpolitikáját az emberek 80 százaléka támogatja, ezért folytatni kell azt, amit elkezdtünk - mondta a kormányfő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hétpontos tervet jelentett be Orbán

1. Az első pont az, miszerint minden 40 év alatti család 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kap, 3 gyerek után a teljes kölcsön visszafizetését elengedik.

2. A második pont a CSOK bővítése, miszerint használt lakást is lehet venni. Egy kétgyermekes család 22, egy háromgyermekes pedig 35 milliós támogatást kap.

3. A második gyermek születésekor 1 millió,  a harmadiknál 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.

4. Minden négygyermekes családanya mentesül a személyi-jövedelemadó fizetése alól.

Eközben a címlapon

5. A kormány elindítja a nagycsaládok számára a kedvezményes autóvásárlás lehetőségét.  2 és fél millió támogatást kaphatnak egy 7 személyes autó megvásárlásához.

6. A kormány célja, hogy 2022-re minden szülő bölcsődébe vihesse a gyermekét. 21 ezer új férőhelyet hoznak létre a következő években, már az év végéig 10 ezret.

7. A kormány bevezeti a nagyszülői gyedet, így ők  is otthon maradhatnak  a gyermekkel.

Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy a fiatalok idegen nyelvi tudása terén áttörést szeretne. A fiatalok kétszer két heti külföldi tanfolyamon vehetnek részt, aminek a kormány vállalja a költségét.