INSIDER

Meg­dézs­mál­ták a kert­jét, ezt tette a gazda

Élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tette miatt kell fe­lel­nie a Kecs­ke­méti Tör­vény­szé­ken annak a gaz­dá­nak, aki ta­valy nyá­ron meg­verte a ba­rack­tol­vajt. A 10 hek­tá­ron gaz­dál­kodó 43 éves nyár­lő­rinci férfi­nek elege lett abból, hogy meg­dézs­mál­ják a ter­mé­sét.
  • Szerző: Ripost

Mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, ami összeköttetésben állt a mobiltelefonjával, így képen látta, ha a területen mozgás volt.

Fotó: 123RF

Tavaly július 4-én éjjel 1 órakor azt látta a telefonján, hogy egy autó barackkal teli ládákkal távozik a tanyáról. Gyorsan értesítette a polgárőrséget, aztán kocsiba ült, hogy tetten érje a tolvajt. Az erdőn keresztülhaladó keskeny dűlőúton haladt, amikor a vele szemben haladó kocsiban felismerte a baracktolvaj járművét. Amikor a barackos ládákkal felpakolt autó vezetője meglátta a gazdát, rükvercbe kapcsolt és menekülni próbált, de rajtavesztett: egy villanyoszlopnak ütközött.A feldühödött gazda odarohant hozzá, megragadta a grabancát és a mellkasába öklözött többször is, eltörve öt bordáját.Miután a bántalmazott mellkasának bal oldalán légmell alakult ki, közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a gazdát, és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi szabadlábon védekezhet.