BIZARR

Sokkoló bejelentés: látták az eltűnt maláj gépet, megszólaltak a szemtanúk

Többen is látták lezuhanni a maláj utasszállító gépet.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Még mindig rejtély övezi, hova tűnhettek a lassan öt éve eltűnt maláj utasszállító, az MH370 roncsai. Több expedíció indult a felkutatásra, a legújabb csapat múlt héten kelt útra.

A gép eltűnésével foglalkozó egyik szakértő, Noel O'Gara állítja, a maláj kormánynak érdeke fűződik ahhoz, hogy a roncsok sose kerüljenek napvilágra.

O'Gara, aki maga is nyomozott az ügyben elmondta a Daily Starnak, hogy több szemtanú is volt, akik látták a gép zuhanását, és a maláj kormánynak részletesen beszámoltak, mit és hol láttak.

A szakértő elmondása szerint a szemtanúk egybecsengő vallomást tettek, ezek alapján pedig egyszerű volt kiszámolni, hol lehetnek a maradványok.

O'Gara abban is biztos, hogy a kormány mindenki előtt odaküldött egy csapatot, akik már megvizsgálták a roncsokat, bár azokat nem hozták fel a felszínre.

Az egyik szemtanú, Mike McKay elmondta, látott egy lángoló gépet, amikor egy vietnámi olajfúró-tornyon dolgozott. A gép szerinte keletre tartott, majd eltűnt a szemei elől.

Egy másik szemtanú, Latife Dalelah éppen gépen ült és az ablakból látta az óceánban a gép roncsát.

A harmadik tanú, Katherine Tee angol tengerész, aki Phuketnél látta a lángcsóvát húzó gépet. Az ő vallomásában azonban van valami furcsa is: állítja, két kisebb gép kísérte az utasszállítót.

Ez utóbbi vallomás azt az összeesküvés-elméletet erősíti, hogy az utasszállítót katonai gépek lőtték le.

címkék: