RIPOSTER

El­ké­pesztő dol­go­kat rejt a Duna: meg­tisz­tít­ják a fi­a­tal srá­cok

Nem is gon­dol­nád, hogy ha hor­gá­szol, mi­lyen kü­lön­le­ges dol­go­kat fog­hatsz ki a Kis-Du­ná­ból. Erik és Dávid di­rekt va­dá­szik a kü­lön­le­ges zsák­mányra...
  • Szerző: Ripost

Ők igazi hősök: megtisztítják a Dunát! Két fiú gondolt egyet, és 2016 nyarán mágneshorgászatba kezdett. Tényleg mágnessel horgásznak. Így olyan dolgokat fognak ki, amilyeneket a többi horgász csak rémálmaiban lát!

Legtöbbször ez akad horogra (Fotó: Mágnes Horgászat)
Legtöbbször ez akad horogra (Fotó: Mágnes Horgászat)

Erik és Dávid internetezés közben talált rá a különleges hobbira, a mágneshorgászatra. Rövidesen kiderült, hogy Magyarországon senki sem foglalkozik ilyesmivel, így eszközt is nehéz beszerezni – persze nekik sikerült.

Már az első fogások is érdekesek voltak: több méteres vascsövek és kukák, de a lelkes horgászok találtak már azóta két biciklit, egy pisztolydobozt pisztolytáskával és számtalan egyéb furcsaságot.

Egy nap termése (Fotó: Mágnes Horgászat)
Egy nap termése (Fotó: Mágnes Horgászat)

A kerékbilincset például a rendőrök is alig akarták elhinni, a Dunaharasztinál talált útjelző táblát nekik kellett elcipelniük a közútkezelőkhöz.

Széfet is találtak már, sajnos nem kinccsel, hanem kulcsokkal és német márkákkal megtömve. Az érmékét 1971-től egészen 1991-ig gyártották, és csak azért maradtak a vízben kinyílt széfben, mert belerohadtak.

Rengeteg kuka kerül a folyóba, a fiúk ezt elszállítják (Fotó: Mágnes Horgászat)
Rengeteg kuka kerül a folyóba, a fiúk ezt elszállítják (Fotó: Mágnes Horgászat)

Az egyik legkülönösebb dolog viszont egy élőlény volt. A fiúk először kifogtak egy mosógépdobot. Ez már önmagában is meglepő, de ami utána történt, az az igazán lélegzetelállító. A dobban ugyanis rejtőzött egy tenyérnyi halacska.

Eközben a címlapon
Ott a dob, és fölötte az aprócska hal (Fotó: Mágnes Horgászat)
Ott a dob, és fölötte az aprócska hal (Fotó: Mágnes Horgászat)

A két fiatal a Kis-Dunán szokott horgászni, saját stégük is van az út mellett, ahonnan szokatlan dolgok kerülnek a folyóba. Eddig  hat darab kukát találtak, már versenyeznek, kinek lesz több. Az ilyesmit persze visszateszik a helyére. A szemetet elhordják, olyan helyekre, ahol azt újra tudják hasznosítani.

Videókat is készítenek a fogásaikról, a legújabb egy fémfészer kiemeléséről szól majd...