OLDALVONAL

Minden eddiginél nagyobb csapás jön? Messi távozhat a Barcából

Nem elég Neymar lefalcolása, Suárez sérülése és a Real elleni leszereplés? Jövőre ingyen vihetik a sztárt.
  • Szerző: vav

Rájár a rúd az FC Barcelona híveire. Nem elég, hogy egyik legjobbjuk, Neymar hihetetlen összegért (mintegy 68 milliárd forintért) távozott, hogy a kiszemeltjeiket (Philippe Coutinhót és Ousmane Dembélét) egyelőre nem engedik el a jelenlegi klubjaik, hogy másik csatáruk, Luis Suárez hetekre kidőlt, és hogy a kedvenceik oda-vissza leckét kaptak a Real Madridtól a spanyol Szuperkupában. Most még a szupersztár Lionel Messi miatt is izgulhatnak.

Ha ő is lelép a kissé megfeneklett katalán zászlóshajóról, végképp szétesik a korábbi sikercsapat. Márpedig a klub alelnöke, Jordi Mestre elismerte, hogy hiába a hónapok óta húzódó tárgyalássorozat, Messi még mindig nem írta alá a szerződéshosszabbítását.

A jelenlegi megállapodás jövő nyáron lejár, így jelen állás szerint az argentin klasszis januártól szabadon tárgyalhat a kérőkkel, és 2018 nyarán ingyen távozhat a Barcától. Korábban arról szóltak a hírek, hogy legkésőbb a nyári szabadságáról visszatérve pont - pontosabban: aláírás - kerül a tárgyalások végére. Mégsem így lett, pedig azóta hosszú hetek teltek el.

Az alelnök a Kínából igazolt Paulinho bemutatásán azzal nyugtatta az újságírókat, hogy a megbeszélések már célegyenesben vannak, és gyakorlatilag csak arra kell megfelelő időpontot találniuk, hogy Messi alákanyarítsa a nevét a papírosra.

"Leo hosszabbítása jó úton van. Csak egy időpontban kell megegyeznünk az aláírásra"

- mondta a klubvezető, majd amikor megkérdezték tőle, 100 százalékig biztos-e a megegyezés, így válaszolt:

Nagyon meglepődnék, ha másképpen történne.

Az óvatossága érthető, és egyben nyugtalanító is lehet:

"Kétszáz százalék, hogy Neymar nálunk marad"

- nyugtatta a Barca rajongóit Mestre pár nappal Neymar távozása előtt...