INSIDER

Kü­lön­le­ges mód­szer­rel pró­bál­ko­zik a gyors­haj­tók ellen a rend­őr­ség

A rend­őr­ség az em­be­rek ja­vas­la­tait várja, hová ál­lít­son fel se­bes­ség­mé­rőt áp­ri­lis 3-án. Aznap lesz ugyanis az egész Eu­ró­pát érintő Speed­ma­rat­hon kam­pány. A Ri­post össze­gyűj­tötte azo­kat a fő­vá­rosi út­sza­ka­szo­kat, ahol a leg­gyor­sab­ban men­nek az au­tó­sok!
  • Szerző: RIPOST

24 órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán reggel 6 órától. A helyszínekre bárki tehet javaslatot. A Speedmarathon elnevezésű akciót egész Európában a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) felhívására hajtják végre. 26 ország csatlakozott, a cél az, hogy felhívják a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire. A rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is figyelembe veszi, javaslatokat vár arra vonatkozóan, hol kellene megfékezni a gyorshajtókat.

A hat budapesti helyszínt javasol, ahol érdemes traffipaxozni!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

Soroksári út

Az egyik leghírhedtebb útszakasz Budapesten, ahol rendszeresek az illegális gyorsulási versenyek. Két éve egy ilyen városi autóversenyen borult fel egy férfi, korábban egy másik részvevő belerohant egy vétlen család autójába, akkor többen meghaltak. Tavaly is ketten szenvedtek halálos balesetet a Soroksári úton. Nem véletlenül javasoljuk ezt a rendőrségnek!

Szentendrei út

Mindannyian emlékszünk arra a szörnyű balesetre, amiben két fiatal halt meg a Szentendrei úton. A vizsgálatok igazolták, hogy a vétkes sofőr részegen, 160-nal csapódott bele a szabályosan várakozó fiatalok autójába, tettéért 7,5 év börtönt kapott. Évek óta kibírhatatlan éjszakai zajtól szenvednek a környék lakói, ezt pedig azzal lehetne megszüntetni, ha traffipaxszal mérnének – nemcsak április 3-án, hanem rendszeresen!

Árpád híd

Elég beírni az interneten, hogy „gyorsulási verseny”, könnyen megtaláljuk az Árpád hidat. „Este, mondjuk inkább éjjel, főleg Pest felé vannak ilyenek. A Flóriánnál állsz, csajozós gázfröccsök, melléd áll a fehér, neonos Ibiza, átnéztek egymásra, és már kész is” – írta egy bennfentes. Nem lehetne itt is mérni a 24 órás akció során?

Váci út

Az adatok önmagukért beszélnek: tavaly 90 baleset történt a Váci úton, sokan használják ki az éjszakai gyenge forgalmat, így bátran a gázra lépnek. Itt ütött el egy autós egy külföldit, aki részegen próbált átmenni a többsávos úton. A fiú nem élte túl a balesetet. Érdemes a 24 órás akcióban megnézni, hányan mennek itt a megengedett sebességnél gyorsabban!

Eközben a címlapon

Üllői út

Ez Budapest leghosszabb útja, majdnem 16 kilométeres. Mondani sem kell, hogy ezt kihasználják a közlekedők, akik a sokszor kilométernyi egyenes szakaszokat százzal vagy annál is gyorsabban teszik meg. Egy ember halt meg tavaly az Üllőin és 18-an sérültek meg súlyosan. Éjszakánként itt is száguldoznak az illegálisan versenyzők.

Andrássy út

A KSH friss adatai szerint az Andrássy út a főváros legveszélyesebb útja, utána a József körút, majd a Margit körút következik. Az Andrássyn tavaly egy ember meg is halt, hatan súlyosan, 30-an könnyebben sérültek. A olvasói szerint két lámpa között itt is rendszeresen versenyeznek az autósok és motorosok éjszaka.

Az állampolgárok további javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok március 25-e 12.00 óráig, az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják, amik elérhetőek a police.hu oldalon!

A Speedmarathon tavalyi eredményeit elolvashatod a napilap pénteki számában!