HŰHA

Gyűj­tést szer­vez­nek kol­lé­gái Kulka János meg­se­gí­té­sére

Ba­rá­tai re­mé­lik, hogy a szín­mű­vész nem örökre hagyta ott a szín­pa­dot...
  • Szerző: Ripost

Amióta a Katona József Színház közleményt adott ki Kulka János visszavonulásáról, barátai, színészkollégái úgy döntöttek, szeretnének segíteni a Kossuth-díjas színésznek. Két évvel ezelőtti stroke-ja előtt ő volt az egyik legtöbbet foglalkoztatott művész, de betegségéből nem tudott teljesen felépülni.

Fotó: Markovics Gábor

A művésztársadalom és a színházrajongók egy emberként aggódtak Kulka Jánosért, aki 2016 áprilisában stroke-ot kapott. Sokáig kezelték kórházban, és a mai napig gyógytornász és logopédus foglalkozik vele, hogy teljesen rendbe jöjjön. Hiába tett meg mindent a Kossuth-díjas művész, a beszédkészségét nem tudta teljesen visszanyerni, és mozgásával sem elégedett. Kulka Jánosról köztudott, hogy maximalista, ezért inkább felmondott anyaszínházában.A Katona József Színház közleményt adott ki a népszerű színész visszavonulásáról. Ekkor kezdtek el gondolkozni barátai és kollégái, hogyan tudnának segíteni neki ebben a helyzetben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Betegsége előtt Kulka János volt hazánk egyik legkeresettebb művésze: számtalan darabban, filmben játszott, és mellette szívesen foglalkoztatták szinkronszínészként. S bár sosem szórta a pénzt, a kezelései sokba kerültek. Ezért dugták össze fejüket az érte aggódó színészek, és arra jutottak, hogy gyűjtést szerveznek részére.

Egy névtelenséget kérő színészkolléga lapunknak elárulta: nem tudják, Kulka János mit fog szólni az akciójukhoz.

"Reméljük, hogy nem fog megsértődni azon, hogy gyűjtést szervezünk. Mindig is erős volt, aki, ha gondja van, megoldja egyedül. Tehát nem megbántani akarjuk ezzel, hanem segíteni, hogy ha van rá lehetőség, a kezelések segítségével vissza tudjon térni, mert nagy veszteség a színházat kedvelőknek, hogy nem láthatják őt fellépni."

Megkerestük a Katona József Színház sajtóosztályát is, mit tudnak az összefogásról. Ha szeretnéd tudni, hogy mit válaszolt a színház, elolvashatod a csütörtöki lapszámában! 

Eközben a címlapon