HŰHA

Kos­suth-díjat ad­ná­nak Za­lat­nay Ci­ni­nek

Ha szi­go­rúan vesszük, fél év­szá­za­dos mű­vé­szeti te­vé­keny­sé­géért akár meg is kap­hatná a nem kevés pénz­zel járó ál­lami el­is­me­rést.
  • Szerző: Buster

Zalatnay Cini rajongóinak a jelek szerint elegük lett abból, hogy kedvenc énekesnőjük, aki számtalan külföldi fesztiválon öregbítette hazánk hírnevét, még egyetlen állami elismerést sem kapott. Kinézték hát a legpatinásabbat, és arra kérik a közösségük tagjait, hogy mindenki terjessze fel Cinit a Kossut-díjra.

Cini eddig még nem kapott állami elismrést
Cini eddig még nem kapott állami elismrést
Fotó: Kovács Gábor

Ha és amennyiben kérvényeik és imáik meghallgatásra kerülnek, az énekesnőnek egy csapásra megoldódnának anyagi gondjai is, hiszen a díjazás mellé nagyjából 8 millió magyar forint is jár.Ha pedig úgynevezett nagydíjat kap, az összeg is duplázódik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cini ugyan bizonyos értelemben kilógna a díjazottak sorából, hiszen viszonylag ritkán terjesztenek fel olyan művészt, akinek meggyűlt a baja a törvénnyel, de a szabályok ezt a lehetőséget nem zárják ki.

Talán rákerülhet a neve egy ilyenre?
Talán rákerülhet a neve egy ilyenre?

Azt pedig valóban nem szabad elfelejteni, hogy a kicsit zavarosabb évek előtt Cini bőven pakolt arra a bizonyos asztalra. Ha ezt te is így gondolod, jelentkezz tagnak az énekesnő rajongói csoportjába és kérj űrlapot!