OTTHONKA

Ki­ad­ták a fi­gyel­mez­te­tést, ezért kell há­rom­szor is meg­mosni a rizst

Most meg­tud­ha­tod, miért ér­de­mes oda­fi­gyelni arra, ho­gyan főződ meg a rizst. Jobb, ha kö­ve­ted az alábbi út­mu­ta­tást.
címkék:
  • Szerző: S.E

Az utóbbi időben a rizsben kimutatott arzén miatt igen nagy lett a riadalom. Persze szó sincs arról, ami a történelemben többször is előfordult, hogy embereket öltek meg az azonnal ható méreggel! A termesztés technológiája során kerülhetett arzén a rizsbe, ami később kioldódhat az élelmiszerbe, de nem kell pánikba esni, egyszerűbb csak  óvatosabbnak lenni. Az sem biztos, hogy az általad vásárolt rizs tartalmaz arzént, de jobb, ha az alábbiakra odafigyelsz.

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Mosd meg a rizst jó alaposan, mielőtt megfőznéd, legalább háromszor. De akár már előző nap is beáztathatod. Ebben az esetben másnap friss vízben főzd meg.

2. Veszélyes lehet az is, ha kevés vízben főzöd meg a rizst, ajánlott a főzőiskolák által is tanított, 2:1 arány betartása, azaz 2 rész vízben 1 rész rizst főzz meg.

címkék: