TÜZELŐÁLLÁS

Óri­ási balhé a kézi-Eb-n, pél­dát­lan bot­rány fe­nye­get

A ma­gyar vá­lo­ga­tott is ki­akadt a bí­rókra, de Sz­lo­vé­nia csa­pata va­ló­ság­gal fel­rob­bant. Borul az egész torna?
  • Szerző: vav

A szlovén férfi kézilabda-válogatott a Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen történtek miatt azt fontolgatja, az utolsó csoportmeccse előtt hazautazik a horvátországi tornáról - jelentette a távirati iroda. Korábban a magyar játékosok is bírálták a játékvezetőket a hajrában elvesztett magyar-spanyol meccs után, szomszédaink azonban a jelek szerint ennél tovább mennek.

A szlovén kapitány, Veselin Vujovic hiába reklamált a példátlan bírói döntés miatt
A szlovén kapitány, Veselin Vujovic hiába reklamált a példátlan bírói döntés miatt
Fotó: AFP
EZT OLVASTAD MÁR?

Goran Cvijic, a szlovén szövetség titkára elmondta, tisztában vannak vele, hogy milyen következményekkel járna a jövőre nézve, ha visszalépnének az Eb-től, de eddig mindig csendben maradtak a rossz döntések után. A Delo című szlovén lap cikke szerint a nemzeti csapat - amelynek a mérkőzéssel kapcsolatos óvását az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította - képviselői kedden ismét fellebbeznek a mérkőzés végeredményével kapcsolatban.

A hétfői Szlovénia-Németország találkozón a szlovénok Blaz Janc hat másodperccel az összecsapás vége előtt szerzett találatával 25-24-re vezettek:

Ám miközben már ünnepeltek, megakadályozták a németek középkezdését. Emiatt a bírók - tízperces videózást követően - kiállították a vétkes szlovént, hétméterest ítéltek, amelyet Tobias Reichmann értékesített, így egyenlített Németország.

Szlovénia - amely a németek elleni döntetlen előtt 25-24-re kikapott Macedóniától - szerda este 20.30-tól Montenegróval mérkőzik.

Eközben a címlapon