DIÉTA

Kerek fenék? Így érheted el

Szeretnéd formába hozni a feneked a közelgő strandszezonra? Ha szánsz magadra naponta 15 percet hamarosan gyönyörû, kerek feneked lehet. Segítünk!
címkék:

Ha szeretnéd formásabbá, feszesebbé és izmosabbá tenni a fenekedet, akkor még nem késő, hogy elérd a bikiniszezonra. Néhány egyszerű gyakorlattal, na meg persze kitartással látványos eredményeket érhetsz el.

1. Kitörés

Mindkét lábbal 30-30 kitörést végezz hátrafelé. Ha úgy érzed, elveszted az egyensúlyod, nyugodtan végrehajthatod a gyakorlatot a fal mellett állva is, hogy a kezeddel enyhén megtámaszd magad.


2. Guggolás ugrásból

Egyenes háttal, zárt lábbal guggolj le olyan mélységig, mintha egy székre készülnél leülni. Ugorj fel, majd érkezz a talajra terpeszállásba ugyanolyan mélységű guggolásig, melyből elindultál. Ismételd meg 15-ször.


3. Lábemelés hajlított lábbal

Helyezkedj el négykézláb, kezeddel támaszd meg magad a talajon, hajlított lábadat pedig feszített talppal emeld felfelé. Ismételd meg mindkét lábaddal 30-szor a gyakorlatot.

Ügyelj rá, hogy a csípőd lehetőleg ne mozduljon el, hanem a talajjal vízszintesen maradjon.


4. Lábemelés keresztbe, hajlított lábbal

Az alappozíció ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál, csakhogy itt a lábemelés nem függőlegesen, hanem átlósan kell, hogy végezd. Emeld meg hajlított lábad, majd anélkül, hogy a talajra tennéd, támaszkodó térded mögé ereszd le. Ismételd meg 30-szor a gyakorlatot mindkét lábaddal.


5. Lábemelés keresztbe, nyújtott lábbal

Akárcsak az előző gyakorlatnál, itt is felemelni, majd támasztó lábaddal keresztezni kell levegőben lévő lábadat. Ezúttal viszont nem hajlított térddel, hanem mereven, egyenesen tartva azt. Ismételd meg 30-szor a gyakorlatot mindkét lábaddal

Ha még maradt benned energia, akkor természetesen megismételheted a sorozatot az elejétől kezdve.

Minden héten legalább 3 alkalommal vágj bele, de az igazán hatásos eredmény érdekében akár naponta is rászánhatod a szükséges 15 percet. A gyakorlatok végén ne felejts el nyújtani, hogy izmaid regenerálódjanak!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?