TESTFACTOR

Itt az új, 30 napos kihívás: viszlát úszógumi! Ints búcsút a derékhájnak!

Érd el karcsú, formás alakod! Nincs más dolgod, mint elvégezni a gyakorlatokat!
  • Szerző: Ripost

Napi 20 perc, és megszabadulhatsz attól a kellemetlen jelenségtől, melyet magadban úszóguminak vagy éppen derékhájnak csúfolsz. Olyan gyakorlatokat fogunk most mutatni, melyek hatékonyan és látványosan adják meg neked a kívánt eredményt! Derekad és hastájékod feszesebb és tónusosabb lesz, főképpen pedig karcsúbb!

Ahhoz, hogy igazán átütő hatást érjél el, fontos néhány kiegészítést is szem előtt tartanod. Hidd el, 30 nap alatt nagy áldozat nélkül is teljesíthetők ezek a cél érdekében!

1. Korábbi ételadagjaid 2/3-át fogyaszd csak el!

2. Készíts magadnak tápláló reggelit, a vacsorát viszont igyekezz minél inkább könnyű fogásra váltani.

3. Csökkentsd a finomított szénhidrátot, főképpen a cukrot. Ha nem tudsz ezek nélkül élni, akkor ne sanyargasd magad, de törekedj arra, hogy inkább csak a felét fogyaszd a korábbi mennyiségnek!

4. Minden héten iktass be az edzések közé 2 nap pihenést. Heted tehát így épüljön fel: 5 nap torna, 2 nap lazulás.

5. Igyál meg minden nap legalább 2 liter vizet, mely elegendő hidratálást nyújt, ráadásul még éhségérzeted is csökkenti.

6. Aludj kiadósan! Minden nap legalább 7, de inkább 8 óra alvást adj meg testednek. Ez segít a regenerálódásban, és hidd el, rengeteg energiával fog feltölteni!

Most pedig jöhetnek a gyakorlatok? Lapozz, és máris láthatod, milyen feladatok várnak rád a következő 30 nap során!


1. Helyben futás

Könnyűnek és egyszerűnek tűnik, mégis gyakran kihagyjuk az otthoni edzésből. Pedig sok kalóriát éget el, megmozgatja minden izmod, segít abban, hogy beinduljon a zsírégetés. Első héten 1-1 percet, következő héten 2-2 percet iktass be ebből. Ezután növeld a rákövetkező héten 3-3, végül pedig 4-4 percre az időtartamot.

2. Derék karcsúsítása

A feladathoz feküdj hanyatt. Karodat nyújts ki magad mellett, térded hajlítva húzd fel, majd mindkét lábadat dönts oldalra egyik, azután a másik irányba. Csodásan formálja ez a gyakorlat a derekad, igyekezz izomból, ne pedig lendületből elvégezni. Első héten 25-25, következő héten 35-35, ezután 40-40, utolsó héten pedig 50-50 alkalommal végezd el.

3. Biciklizés a levegőben

Igen, ez a mozdulat leginkább a biciklizésre emlékeztethet, de jóval többet nyújt annál derekadnak, annak ellenére, hogy a talajon bonyolítod le. Emeld fel nyakad és lapockád emeld el a földtől, lábad a levegőben felváltva nyújtsd és hajlítsd, mialatt könyököddel ellentétes térded igyekszel megérinteni. Ne ereszkedj vissza a talajra, hanem végezd a gyakorlatot folyamatosan. Első héten 1 percig, következő héten 1,5 percig, ezután 2 percig, majd utolsó héten 3 percig. Hasizomláz garantált!

4. Feszesítés nyújtott lábbal

Ennél a feladatnál az izmos hasfalra, a feszességre koncentrálunk. Feküdj hanyatt. Felsőtested emeld fel a földről és tartsd meg ebben a pozícióban. Egyik lábad nyújtva emeld el a talajtól, másik lábad a magasba emelve feszítsd meg. Ebben a pózban első héten 0,5-0,5 percig maradj meg váltott lábbal, majd növel az időtartamot 2. héten 1 percre, ezután 1,5 percre, utolsó héten pedig 2-2 percre.

5. Tánc

Bizony, ez a gyakorlatsor legszórakoztatóbb, mégis egyik leghatékonyabb része. Válassz egy laza, pörgős és vidám zenét, és a mellékelt mozdulatsort leutánozva táncolj levezetésként. Megmozgatja izmaidat, égeti a zsírt, ráadásul feltölt és örömmel áraszt el. Már első héten is szánj erre a részre legalább 2  percet. De folyamatosan növeld az időtartamot, és persze bátran bővítsd a 2 percen felül szabad, belülről jövő és ösztönös elemekkel is!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?