INSIDER

Íme a MÁV új eme­le­tes cso­da­vo­nata

A hazai vas­út­tár­sa­ság 2019-től 11 darab új, eme­le­tes sze­rel­vényt fog köz­le­ked­tetni az elő­vá­rosi vo­na­la­kon. A St­ad­ler KISS el­ne­ve­zésű eme­le­tes mo­tor­vo­nat első ko­csi­szek­ré­nye meg­ér­ke­zett a Du­na­ke­szi Jár­mű­ja­ví­tóba.
  • Szerző: Ripost

Megérkezett a MÁV új motorvonatának első kocsiszekrénye a Dunakeszi Járműjavítóba. A Stadler által gyártott KISS elnevezésű motorvonat nem csak azért nagy szám, mert ez lesz az első MÁV által rendszeresített emeletes jármű, hanem azért is, mert félig-meddig Magyarországon készül a vasúti jármű. Nem csak a kocsiszekrények összeszerelését végzik itthon, hanem a szerelvények fogóvázai is hazánkban készülnek.

Az új, nagyobb kapacitású szerelvények a budapesti elővárosi vonalakon fognak közlekedni. Először a Budapest – Vác – Szob és a Budapest – Cegléd – Szolnok vonalakon jelennek majd meg 2019 és 2020 között. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 600 ülőhelyes, emeletes KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug) vonatokkal a MÁV-START új korszakot nyit a személyszállításban.

Eközben a címlapon