OTTHONKA

2000 forintból álmaid szekrénykéje!

Õsöreg pipereszekrényhez akár 1000 forintért hozzájuthatsz az ócskapiacon. Ha ilyet találsz, mindenképp csapj le rá, mert néhány óra alatt hálószobád ékességévé varázsolhatod!
címkék:

Ha eddig nem barkácsoltál otthon, reméljük, cikkünk nyomán megjön a kedved. Fúrni-faragni, kacatokból kedves tárgyakat alkotni igazán klassz időtöltés. No, és fantasztikus érzés, amikor végre elkészül egy-egy "mű". A általad felújított bútorok magukon viselik kezed nyomát, bennük a szíved, a lelked, ezzel csempésznek szép csendben melegséget otthonodba. Ezt a varázslatot egyetlen bútorgyári termék sem tudja hozni! Szóval: hajrá! (Fehér Levendula Műhely)

RÉGI PIPERESZEKRÉNYBÕL OTTHONOD ÉKESSÉKE LEHET

Szükséges kellékek:

 • Spakli
 • Csiszológép vagy csiszoló vászon
 • Hideg zsíroldó
 • Kalapács
 • Véső vagy éles kés
 • Maradék csibedrót
 • Tűzőgép

 

Költségek: kb. 2000 Ft

Elkészítési idő: kb. 3 óra


A munka menete:

 

 

 1. Kívül-belül tisztítsd meg a szekrényt, majd az elmozdítható darabjait szereld le. Ebben az esetben leszedtük a hátlapot, leemeltük az ajtócskát, kiszedtük a polcot és eltávolítottuk a zsanérokat is.


2.  Spaklival kapard le az egyébként is pergő festéket - ennyivel könnyebb dolgod lesz a csiszolással.

 1. A csiszolóval  szép sorban csiszold le a szekrényke összes felületét, kívül belül. Ha koptatott felület megjelenítése a cél – mint esetünkben –, akkor nem kell tökéletesre csiszolnod. Ehhez épp elég lazán venned a feladatot: csak azt a festékréteget szedd le amit könnyen lejön.

 

 1. Nedves törlőkendővel távolítsd el a port, majd ha ezzel is megvagy, enyhe mosószeres vízzel töröld át  a szekrénykét, majd hagyd kiszáradni – legjobb, ha kiteszed a napra, úgy 10 perc alatt el is készül.

 1. Miután megszáradt, kend át lenolaj kencével a kisszekrényt. Egyrészt ápolja, felfrissíti a fát, másrész a lenolaj remekül kiemeli a látványos faerezetet.
 1. A szekrényke ajtajáról lehetőség szerint távolítsd el a furnérlemezt, javasoljuk, hogy helyére csibehálót feszíts, ezt tűzőgéppel fixálhatod. A kiálló drótvégeket kalapáccsal dolgozd el.

 


 1. A zsanérok helyét érdemes vésővel megigazgatni. A zsanérokat érdemes kicsit átcsiszolni és úgy visszatenni a helyére.

 1. A kissé megcsiszolt és átlátszóvá tett ajtó is visszakerülhet eredeti helyére. Ha régi fogója helyett csini porcelángombot teszel rá, egy egészen új szekrényke mosolyog vissza rád.

Kész a mű, megérte!

Ha kíváncsivá tett a téma, nézz szét szerzőnk műhelyében!

Megjött a kedved? Van még öltletünk! Ha van néhány használaton kívüli raklapod, jópofa kerti asztakát készíthetsz.

 

címkék: