TÜZELŐÁLLÁS

Őszinte sza­vak, Hosszú Ka­tinka a ma­gán­éle­té­ről be­szélt

Négy arany­érem­mel zárta Hosszú Ka­tinka a hang­csoui rö­vid­pá­lyás úszó-vi­lág­baj­nok­sá­gon.
  • Szerző: mv

Hosszú Katinka befejezte szereplését a kínai viadalon: hat számban indult el, szombati, 200 méter vegyesen aratott sikerét megelőzően 400 és 100 méter vegyesen, valamint 200 méter pillangón győzött, míg 100 méter háton második lett. Pályafutása során 17 rövidpályás vb-aranynál tart.

Hosszú Katinka négy aranyéremmel zárt Kínában
Hosszú Katinka négy aranyéremmel zárt Kínában
Fotó: MTI

A 29 éves magyar úszó szombati sikere után a magánéletéről is említést tett, úgy vélte, ez egy jó lezárása volt a 2018-as, számára kifejezetten bonyolult esztendőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az időnek nagyon örülök, régóta nem sikerül 2:04 alá mennem. Ez a vb annyiból más volt, hogy ezúttal végre tudtam magamra figyelni, sokkal jobban is élveztem. A versenyzést persze mindig élveztem, mégis más most ez,

a magánéleti problémáim után kellett újra megtalálni ezt a formát.

Sikeresen zárult az év, és megvolt az első lépés Tokió felé."

Hosszú Katinka és Shane Tusup szakmai és magánéleti kapcsolatának tavasszal lett vége. Az Iron Lady július óta Petrov Árpád vezetésével készül.Katinka elárulta,új edzőjének reakciói is feldobták a hangulatát a mostani viadalon.

"Árpi új színt visz bele ebbe az egészbe, majdnem elsírta magát az első vb-aranyunk után, amit együtt nyertünk. Ez most furán hangzik, de én már korábban egy kicsit hozzászoktam, de most ez így nagyon jó, egészen más világbajnokság volt"

Eközben a címlapon