SIKK

Hi­he­tet­len, mi tör­té­nik, ha szó­da­bi­kar­bó­nát te­szel a sam­ponba

A szó­da­bi­kar­bóna nem­csak remek ta­ka­rí­tó­szer, hanem a szép­ség­ápo­lás egyik remek esz­köze is. Nem rossz ötlet pél­dául hoz­zá­adni egy ke­ve­set a sam­po­nod­hoz. El­árul­juk, mi min­den­ben segít!

Alaposan megtisztítja a hajat és a fejbőrt

A különféle samponok, balzsamok és a naponta alkalmazott hajformázó szerek maradványai lerakódnak a hajszálakon és a fejbőrön, és sokszor a hagyományos samponok sem képesek eltávolítani őket. A szódabikarbóna viszont már az első használatnál eltünteti ezeket a maradványokat, így könnyebbé varázsolja a hajad.

Fotó: Pinterest
Segíthet a hajhullás ellen

A samponba kevert szódabikarbóna, vagy egyszerűen a vízzel elkevert szódabikarbóna csökkentheti a hajhullást, ha hajmosás közben alaposan bemasszírozod a fejbőrödbe, majd leöblíted.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A korpásodást is enyhíti

A szódabikarbóna a fejbőr korpásodását is képes visszaszorítani, ha rendszeresen használod hajmosáshoz.

Fotó: Pinterest
Amit tudnod kell:

A szódabikarbóna lúgos szer, így hajmosás után az utolsó öblítés savas kémhatású almaecetes vízzel történjen: egy-két evőkanál almaecetet keverj el egy liter vízben, és ezt öntsd a hajadra. Az enyhe savasság kiegyensúlyozza a haj és a fejbőr Ph-értékét.

Még így is megtörténhet, hogy az első használatnál sprődebb lesz a hajad a megszokottnál. Rendszeres használat mellett azonban a haj hamar visszanyeri természetes egyensúlyát.

A hajvégeken épp a lúgossága miatt nem érdemes sokáig fent hagyni a szódabikarbónát, mert roncsolhatja, törheti őket.

Eközben a címlapon

Ahogy a samponok, úgy a szódabikarbóna sem hat egyformán mindenkire. Ha azt tapasztalod, hogy a hajad állapota inkább romlik, mint javul, válts inkább sima, természetes, kímélő samponra.