FÜLES

Óri­ási for­du­lat Hien szü­le­i­nek ügyé­ben!

Akár fel is ment­heti a bí­ró­ság Nguyen Than Hien szü­leit, mivel úgy tűnik, a ha­tó­sá­gok az el­já­rás során sú­lyos hi­bá­kat kö­vet­tek el.

Hosszú évek óta először van remény arra, hogy Hien családja végre fellélegezzen.

Az énekesnő szüleire 2010 júniusában csaptak le kommandósok, édesapját letartóztatták, édesanyját házi őrizetbe helyezték. Őket és huszonkét társukat azzal vádolták, hogy éveken keresztül vietnami állampolgárok Magyarországra jutását segítették hamis papírokkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Keller Mátyás

A vádirat szerint a bűnszervezet 2009 márciusától összehangolt munkával csempészett vietnamiakat Európába, amiért a bevándorlók fejenként 9-10 ezer eurót (3 millió forintot) fizettek a családnak.

Hien édesapja – akit a szervezetben mindenki csak Tonyként emlegetett – a vád szerint társaival konzulátusi kapcsolataikat kihasználva hamis vízumokat és meghívóleveleket gyártottak. 

Az embereket először Magyarországra utaztatták, innen vitték őket tovább más európai országokba. Hien édesanyjának házi őrizetét mára visszavonták, a híresség édesapja azonban szökésben van. Ellene nemzetközi elfogatóparancsot adott ki rá az Interpol.

A bírósági ügy azonban ettől függetlenül zajlik, igaz a tavaly októberre tervezett ítélethirdetés elmaradt. Hien édesanyját és féltestvérét védő ügyvéd ugyanis eljárási hibákra bukkant.

Eközben a címlapon

„Jó ideje húzódik ez az ügy, mivel olyan körülmények merültek fel, amelyek védői szempontból feltétlenül aggályosak” – mondta el a -nak dr. Tran Dániel. 

Hogy mit mondott még az ügyvéd és hogyan érzi magát a család, elolvashatod a keddi napilapban!