NÍNÓ

Ha­zu­dott az oszt­rák bí­ró­sá­gon egy zalai nő, el­ké­pesztő a ma­gya­rá­zat

A fiát akarta meg­vé­deni a két­ség­be­esett édes­anya, de rosszul csi­nálta. A kér­dés az: bár­mit meg­tett volna, csak hogy mentse a saját vérét?
  • Szerző: Ripost

A családért mindent? – tehetnénk fel jogosan a kérdést annak a zalai nőnek, aki ellen hamis tanúzás miatt vádat emeltek. Erről a Zala Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta az MTI-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rablás és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást a Grazi Tartományi Bűnügyi Bíróság egy fiatal magyar férfival szemben – közölte  Pirger Csaba. Többek között azzal is vádolták, hogy néhány hónappal korábban egy osztrák faluban ellopott két, összesen mintegy 400 eurót érő kerékpárt. A férfi tagadott, azt vallotta, hogy a kérdéses időpontban otthonában, Pókaszepetken egy rendezvényen volt.

Védője kérésére kihallgatták az édesanyját is, aki végig jelen volt a tárgyaláson, ugyanis a fiával közösen rablás és más bűncselekmények miatt ellene is bírósági eljárás folyt.

A jelenleg 48 éves nő – bár tehette volna – nem tagadta meg a vallomást, és miután figyelmeztették a hamis tanúzás következményeire, azt vallotta, hogy a lopás idején a fia vele együtt Pókaszepetken tartózkodott.

Az osztrák bíróság  a nő vallomását nem fogadta el. Miután a férfit bűnösnek találták lopásban, az asszony ellen a lakóhelye szerinti Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás  miatt.