BOZÓT

Hadházy lebukott! Simicska átvette az LMP irányítását. Politikai puccsról beszélnek...

Valóságos sokként érte az LMP tagságát, hogy Simicska utasítására a párt társelnöke, Hadházy Ákos a hétvégén már a milliárdos kulcsfontosságú embereivel egyeztetett a részletekről. Sokan politikai puccsnak minősítik a történteket, melynek révén az oligarcha lényegében átvette a párt feletti irányítást. Bizonyító fotók.
  • Szerző: Ripost

Hideg zuhanyként érte az LMP tagságát, hogy Simicska utasítására a párt társelnöke péntek este  már a milliárdos kulcsfontosságú embereivel egyeztetett. A folyamatba, mondhatni a „gyertyát tartani”, bevonták Vona Gábort is. Õ instruálja az LMP elnökét a részleteket és anyagi juttatásokat illetően.

Sokan politikai puccsnak minősítik a történteket, melynek révén az oligarcha máris átvette a párt feletti irányítást. Hadházy Simicska kezére játszotta a pártot!- fogalmaznak  elkeseredetten.

A döntő jelentőségű eseménynek Simicska politikai klubja, a Magyar Nemzet Szalon adott otthont, ahol korábban a Jobbik elnöke is megkapta az oligarchától a megfelelő utasításokat.  Természetesen az ilyesfajta tevékenységben már otthonos Vona Gábort is meghívták a sorsdöntő találkozóra. Politikai elemzők máris úgy fogalmaznak, Simicska a Jobbik után megvette az LMP-t is.

 Hadházy és Simicskáék összeborulására a Fortuna étteremhajón, a Szent István park közelében péntek este került sor, a sorsdöntő politikai randevút Schlett Csaba, a milliárdos jobbkeze, a Magyar Nemzetre erőltetett új főszerkesztő szervezte meg. Itt kapta meg Hadházy az LMP-re vonatkozó azonnali Simicska-instrukciókat.

A találkozó után Hadházy és Vona a konspiráció szabályait szigorúan betartva, külön-külön, pár perc különbséggel egymást követően hagyták el a helyszínt. Még arra is gondosan ügyeltek, hogy különböző irányba induljanak el az alsó rakparton...

Az LMP tagságát információink szerint mélyen megdöbbentette a teljes irányváltásra utaló fejlemény. Elsőként az Origo hozta nyilvánosságra, hogy Hadházy, a párt társelnöke már hosszú ideje egyeztet Simicska Lajossal és fiával. Nem sokkal később az információt Facebook-oldalán kénytelen-kelletlen maga Hadházy is elismerte.

Az LMP-ben csak alig néhányan tudhattak arról, hogy Hadházy a Simicska klán összekötője, aki a Jobbikkal való lehető legszorosabb pártszövetséget készíti elő. Mindez a tagság döntő része számára egyértelműen azt jelenti, hogy az LMP feladja önállóságát és a Jobbikhoz hasonlóan a milliárdos kézi vezérléssel irányított politikai alakulata lesz.

Hogy mit szól ehhez a párt tagsága, nem nehéz kitalálni. „Csicskapárt lettünk mi is! – mondják elkeseredetten azok, akik még megvannak az LMP alapítói közül. A párt korábban gyakran élesen bírálta Simicska politikai és gazdasági tevékenységét, ráadásul alapértéknek tekintették a függetlenséget. Az önállóság feladása legjobban azoknak fáj , akik éveken át kitartottak az LMP eredeti irányvonala mellett. Mindenki csak találgat, hogy vajon Simicska „miért és mennyiért” vette meg a pártot.

Már az is felmerült, hogy Hadházy Ákost korábban is Simicskáék küldték a pártba, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. Sokan politikai puccsnak minősítik a történteket és puccsistának tartják Hadházyt.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?