OTTHONKA

Ezért ne főzz soha csap­víz­ből kávét!

Nálad sem olyan finom az ott­hon fő­zött kávé, mint ami­lyet a ká­vé­zók­ban kapsz? Egy menő ba­rista el­me­sélte, mi lehet az oka.
címkék:

Hiába veszed meg a legfinomabb kávét a boltban, és hiába van szuper kávéfőződ, ha erre az egy dologra nem figyelsz, csapnivaló lehet a kávéd. A trükk: a víz minősége, amely legalább olyan fontos a kávé íze szempontjából, mint a kávébab. Tekintve, hogy egy csésze kávénak körülbelül 98 százaléka víz, ez nem is nagy csoda. Épp ezért ahelyett, hogy klóros csapvízzel töltenéd fel a kávéfőzőt, használj szűrt vizet.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Egy vízszűrő kancsó nem kerül túl sokba, mégis szinte csodát tesz a kávéval: a szűrt vízből készült kávé íze sokkal karakteresebb és tisztább, mint annak, amelyik egyszerűen csapvízből készült. Próbáld ki, és nem fogsz csalódni!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
címkék: