RIPOSTER

Ez lep­lez­heti le a rej­té­lyes Teréz kör­úti rob­ban­tót!

145 ka­­mera fel­­vé­­te­­lét ele­m­zik a nyo­mo­zók. Koc­ká­ról koc­kára át­né­zik a tel­jes anya­got.

Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy bombát robbantott fel Budapesten, a Teréz körúton szombat éjjel. A támadásban két gyalogos járőr sérült meg, őket még mindig az intenzív osztályon ápolják. A nyomozók 24 órán keresztül vizsgálták a helyszínt, a hatósági zárat csak vasárnap este oldották fel,

de hétfőn reggel még mindig vérfolt és üvegszilánkok borították a robbantás környékét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Sulyok László

A helyszíni tudósítója szerint a rendőrök munkáját nagyban nehezíti, hogy a Teréz körút Király utca felőli részén alig van térfigyelő, csupán az egyik sarkon lévő élelmiszerbolt felett van kamera.

A rendőrség nemcsak a Király utca sarkán lévő, hanem környék összes térfigyelő kameráinak felvételeit begyűjtötte, kockáról kockára elemzik a 145 felvételt, ezek egyikének köszönhetően mutatták meg a robbantót!

Ez a térfigyelő rögzítette a robbantást
Ez a térfigyelő rögzítette a robbantást
Fotó: Sulyok László

A nyomozók továbbra is azt kérik, hogy aki a szombati robbanás helyszínén vagy annak közelében tartózkodott szombat éjjel, illetve aki a történtekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107 telefonszámon, illetve hívja a 107-es vagy a 112-es telefonszámok valamelyikét!