SHOWBIZ

Eurovízió 2015: Boggie 20. lett, a svédek nyertek!

20. helyen végzett Boggie. Ahogy elkezdtek megérkezni a szavazatok, rögtön borítékolható volt, hogy svéd-olasz-orosz küzdelemre számíthatunk.
  • Szerző: Ripost

Sorozatban ötödszörre jutott Magyarország az Eurovízió döntőjébe, az elmúlt évek sikerei után azonban ezúttal nem sikerült a legjobb tíz közé kerülnünk a döntőbe jutott 27 dal közül. Az eredményhirdetés azonnal egy svéd-orosz-olasz háziversenyként indult, ahogy Gundel-Takács Gábor fogalmazott. Hiába szerepelt Boggie kitűnően a döntőben, és tűnt úgy, hogy a közönség is szereti magyar dalt, a szavazatok csak nem akartak jönni. Végül 19 pontot szerezve végeztünk a huszadik helyen végeztünk, Ausztria és Németország  0 ponttal zárt.

„Kár, hogy nekünk nincsen barátunk”

– jegyezte meg egy ponton Gundel-Takács Gábor, de nyilván nemcsak erről, hanem a kiemelkedően erős mezőnyről is szó volt.

Először szavaztak az ausztrálok

Kontinensen túl sem változott a helyzet! 60 év alatt először szavazott Ausztrália, akik 8 nyolc pontot Olaszországnak, 10 pontot Oroszországnak, 12 pontot pedig Svédországnak adtak.

Magyarország kicsit eltért el a trendtől: tőlünk 12 pontot kapott Belgium, 10 pontot Svédország és 8 pontot Ausztrália. A mi bejelentkezőnk a visszafogott Tatár Csilla volt, aki a Lánchíd előtt mosolygott pocakjával. Kevés nő mondhatja el gyermekének, hogy „Látod kicsim? Itt olyan 100-600 millió ember előtt szerepeltünk együtt élőben!”, de Csilla ezen is túlesett.

A trófeát végül Conchita Wurst adta át az ezévi győztesnek, Svédországnak. A skandináv állam csapata akik "négy országgal" a szavazás lezárulta előtt tudta meg, hogy nyertek. 6. alkalommal taroltak az Eurovízión!

Ám nemcsak a svédek örülhetnek, hanem egész Európa! Jon Ola Sand jelentette be, hogy az Eurovízió bekerült a Guiness rekordok könyvébe, mint a legrégebb óta futó televíziós dalverseny, 2015-ben 60. alkalommal rendezték meg.

Nem kaptunk pontot Montenegrótól, Máltától, Finnországtól, Görögországtól, Fehér-Oroszországtól, Albániától, Moldovától, Azerbajdzsántól, Lettországtól, Szerbiától, Dániától, Svájctól, Belgiumtól, Örményországtól, Írországtól, Svédországtól, Spanyolországtól, Ausztriától, Macedóniától, Szlovéniától, Hollandiától.

Négy pontot kaptunk Romániától, egy pontot Franciaországtól (Boggie ismert francia nyelvterületen), egy pontot Németországtól, és egy pontot Csehországtól,egy pontot San Marinotól, nyolcat pedig Észtországtól - Gundel megfogalmazása szerint akkor ők a barátaink.

Gratulálunk Boggie-nak és csapatának!