LELKIZŐ

Ha­lá­los kór tá­madta meg Esz­ter­gá­lyos Ce­cí­liát: A Kos­suth-díjas titka!

Hosszú és rögös út ve­ze­tett a Kos­suth-díjig! Esz­ter­gá­lyos Ce­cí­lia szer­ve­ze­tét még mű­vé­szi pá­lyája ele­jén gyil­kos kór tá­madta meg. Az is kér­dé­ses volt, egy­ál­ta­lán élet­ben marad-e! A ki­tűnő or­vo­sok, gyógy­tor­ná­szok és a szí­nésznő em­ber­fe­letti küz­delme se­gí­tett a sú­lyos be­teg­ség le­győ­zé­sé­ben.

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János március 15-én megnevezte azok listáját, akiknek a Kossuth-díjat, a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést adományozza. Esztergályos Cecília is a díjazottak között volt. A 75 éves, energikus színésznő kimondhatatlanul boldog!

Fotó: MTI

"Ez a pályám csúcsa! Az életem a hivatásom! Köszönöm mindenkinek, hogy ezt megélhettem. Egy csoda, ami velem történt! Az a jó, hogyha egészség, béke, és munka van. Akkor szárnyakat kap az ember, és repül! Ez most így van" - kezdte lelkesen a Família Kft. egykori sztárja, akiből előtört azoknak a nehéz időknek az emléke, amikor elindult a pályán.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

"Tízéves voltam, amikor elkaptam egy betegséget, amit gyermekparalízisnek, más néven gyermekbénulásnak hívnak. Akkoriban komoly járvány volt, ráadásul nem ismertek semmiféle gyógykezelést az orvosok. Sokat szenvedtem a fájdalomtól, elsorvadtak az izmaim, és a torkom is nagyon fájt" - emlékezett vissza az elismert színésznő a pokoli időszakra. Cecíliának nem árulták el a szülei, hogy milyen nagy a baj.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, a napilap szombati lapszámából mindent megtudhatsz!