FOCI-VB

Ennyi volt, nem tűrik tovább Maradona balhéit

Eddig bot­rá­nyo­san vi­sel­ke­dett, most pedig a nyi­lat­ko­za­tá­val oko­zott bal­hét Diego Ma­ra­dona az orosz­or­szági lab­da­rúgó-vi­lág­baj­nok­sá­gon.
  • Szerző: mv

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség rendre utasította Diego Maradonát, aki csalással vádolta meg az Anglia–Kolumbia nyolcaddöntő amerikai játékvezetőjét.

Diego Maradona ezúttal a nyilatkozatával okozott botrányt
Diego Maradona ezúttal a nyilatkozatával okozott botrányt

A keddi találkozót az angolok 11-esekkel nyerték meg, és a lefújás után Maradona – aki egyben FIFA-nagykövet és a Legendák elnevezésű FIFA-program egyik arca – azt mondta: monumentális lopás áldozatai voltak a kolumbiaiak, Mark Geiger ajándékba adott egy büntetőt az európai válogatottnak. Az argentin sztár az összecsapás előtt kolumbiai mezben fotózkodott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A FIFA elnézést kért Maradona kijelentéséért, és jelezte: elfogadhatatlannak tartja az ilyen megnyilvánulást, nyilatkozatot.

Maradonának már több visszhangot kiváltó esete volt a jövő vasárnap záruló oroszországi vb-n. Előfordult, hogy tiltott helyen, a díszpáholyban szivarozott, többször obszcén jeleket mutogatott szurkolóknak, illetve kontrollálatlan viselkedésével is feltűnést keltett.