MAMAKLUB

El­ké­pesztő ha­zug­sá­gok: ezzel tömik a szü­lők a gye­re­ke­i­ket!

Fo­gad­junk, hogy ezt te sem úsz­tad meg! Téged is ilyen ba­rom­sá­gok­kal fá­rasz­tot­tak ott­hon?

Minden szülőnek feltesz kínos kérdéseket a gyereke, s ilyenkor előfordulhat, hogy az anya vagy az apa egy-egy füllentéssel veszi el annak a bizonyos dolognak az élét. Könnyen lehet a kegyes szülői hazugságaz adott helyzet legbarátságosabb megoldása, vagy akár a nyugalomhoz vezető egyetlen út.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Persze egészen agyament szülői hazugságok is léteznek, mutatjuk a 10 leggyakoribbat:

1. Vigyázz, nem marad szó a fejedben!

Fotó: 123RF

" Apukám azt mondta, hogy egy gyerek havonta csak 10 ezer szót tud kimondani a száján. Ha túl sokat beszélek és meghaladom ezt a számot, akkor addig nem lesz hangom, míg a következő hónap el nem kezdődik. Ha elege volt a szóáradatomból, mindig figyelmeztetett, hogy már átléptem a 9 ezer szót."

2. Az a cukor nem eladó!

Fotó: 123RF

"Anyukám mindig azt mondta a közértben, hogy a pénztár melletti cukorkák nem eladók."

3. Megcsíp a mérges pingvin!

Fotó: 123RF

" Anyukám sokszor mondta nekem és a testvéremnek, hogy egy mérges pingvin lakik a hűtőben és ha túl sokáig hagyom nyitva az ajtót, kihajol és megcsipked."

4. Béna a fogtündér!

Fotó: 123RF

"Amikor kislány voltam, természetesen hittem a fogtündérben. A fogamat betettem egy kis szatyorba és amikor reggel nem találtam az ajándékot – mivel a szüleim mindig elfelejtették – azzal vigasztaltak, hogy máskor ne zacskóba tegyem, mert a tündérek nem érzik így és nem találják a fogamat."

Eközben a címlapon

5. Felőlem maradhatsz!

“Amikor rám jött a hiszti, nem akartam mozdulni egy tapodtat sem. Anyukám egy darabig türelemmel viselte, de aztán mindig figyelmeztetett: Ha nem jössz velem, itt hagylak. Különben hatásos volt...”

6. Tudom, hogy nem mondasz igazat!

Fotó: 123RF

"Ha füllentesz, puha lesz az orrod.”

7. Nem párzanak a kutyák, dehogy...

"A játszótéren gyakran láttuk, ahogy a kutyák furcsa dolgot művelnek. Persze nem tudtuk, hogy mi is az, ezért megkérdeztem anyukámat. Azt mondta, hogy a  két kutya csak vonatosat játszik.”

8. Ráncos leszel!

Fotó: 123RF

“Ha sokat grimaszolsz, úgy fogsz maradni.”

9. Folyton a kétéltűvel jönnek

Fotó: 123RF

"Vasárnapi ebédkor inkább vizet ittam a leves helyett. Ekkor jött a figyelmeztetés: Ne igyál annyit, béka nő a hasadba!"

10. Az örök klasszikus füllentés

Fotó: 123RF

"A kisbabákat a gólya hozza!"