HARCÉL

Készültség az adventi vásáron: Tömegbe hajtó terroristáktól tartanak

Betongalamb, betonkarácsonyfa, ajándéknak álcázott betontömbök... Betontömbök közé szorulnak a karácsonyi vásárok. Európa nagyvárosaiban komolyan felkészültek egy esetleges iszlamista támadásra.
  • Szerző: Ripost

Európa nagyvárosaiban, így Budapesten is komolyan veszik a karácsonyi terrorfenyegetettséget, és betontömbök közé zárják a vásárokat, kiemelt a rendőri jelenlét. A betonfenyők és betongalambok próbálják őrizni az ünnep hangulatát, mégis az jut róla eszünkbe: a két évvel ezelőtti berlini iszlám terrorista támadásig ez nem így volt!

A Vörösmarty téri vásárban és Óbudán is feltűnő, kék színű rendőrségi bakokkal zárják el az autók útját a karácsonyi vásárok bejáratánál.

Igaz, a könnyen mozdítható bakokat az emberek nem veszik túl komolyan: a tömeg keresztbe fordította, hogy könnyebben közlekedjen gyalogosan. A rendőrség is inkább a zsebtolvajoktól óv.

A civil ruhás nyomozók és a járőrök fő célja, hogy megakadályozzák a rendbontást és a lopást a vásárokon.

Nálunk a beton terelőelemek inkább figyelmeztetésül, semmint fizikai akadályként szolgálnak, a gyalogosgázolást hivatottak megelőzni. Kérik az autósokat, ne hagyjanak értéket az utastérben, vezessenek türelmesen és körültekintően.

Nyugat-Európában viszont, ahol együtt élnek az illegális bevándorlókkal, jóval nagyobb a terrorfenyegetettség, nem véletlen, hogy ott komoly fizikai akadályokkal védik a vásárokat. Ez sokat ront az ünnep hangulatán, még akkor is, ha galamb vagy fenyőfa formájúak a betonakadályok.

A német Ulm városában galamb alakú betontömböket helyeztek ki.

 

További elképesztő fotók és részletek a szerdai napilapban!

És ezeket olvastad már?