LELKIZŐ

El­hunyt a le­gen­dás, Já­szai Mari-díjas mű­vész

A szak­mai körök szív­ből gyá­szol­ják a mű­vész­nőt, aki élete során so­kak­nak szer­zett káp­rá­za­tos él­mé­nye­ket.
  • Szerző: Ripost

Mély fájdalommal ért minket a hírt, hogy életének hetvenharmadik évében elhunyt Sallai Ilona Jászai Mari-díjas artistaművész – írta a Fővárosi Nagycirkusz.

A híres artista a világhírű Sallai-családba született, tíz esztendős korában már fellépett a párizsi Olympia színpadán Gilbert Bécaud és Dalida mellett, valamint a família szerepelt minden nagy német varietében is. 1963 februárjában, 18 éves korában ment feleségül az akkor 21 éves Kristóf Istvánhoz. Az esküvőt a cirkuszban tartották meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Férje, Kristóf István egy interjúban így emlékszik vissza erre az időszakra: „A feleségem kitűnő artistanő volt, az egyik legjobb! Nem véletlenül választottam őt… Egy golyón állt a bátyja, ő pedig kézen és fejen állt a perzsen. Olyan biztosan csinálta a számot, hogy sokan azt mondták: jobban áll a fején, mint a lábán."

Együtt beutazták a fél világot, felléptek a legrangosabb cirkuszokban. Férjét 1988-ban nevezték ki a Fővárosi Nagycirkusz élére, Ilona pedig minden nehézség ellenére mellette állt.

"A Fővárosi Nagycirkusz dolgozói mély fájdalommal búcsúznak tőle, emléke velünk marad örökké! Nyugodj békében! A búcsúztatás nem lesz nyilvános, a szűk család magánügyként kezeli azt és köszönik mindenki megértését" – olvasható a Fővárosi Nagycirkusz oldalán.