INSIDER

Ela­dott au­tója miatt ke­rült csap­dába a férfi: po­kollá vált az élete

Az eladó ha­tal­mas bajba ke­rült, az elé­ge­det­len vevő fur­csa módon akar tőle még több pénzt ki­csi­karni..
címkék:
  • Szerző: Ripost

Pilisszentkereszten az egyik ház kapuját egy lezárt autó torla­szolja el úgy, hogy se ki, se be nem lehet tőle menni, ablakán pedig felirat: „Tolvaj, csaló, sz…rt adtál el nekem. Add vissza a pénzemet!”Az autó nem véletlenül került oda, ám az ingatlan tulajdonosa nem sokat tud a helyzet ellen tenni. Abba pedig bele sem gondol, mi lenne, ha gyermekével vagy családja bármelyik tagjával orvoshoz kellene rohannia.

Pár hete adtam el a 19 éves Volvómat. Öt éven át használtam, de nekem már nem érte meg fenntartani. A kora és az állapota miatt engedtem is az árából, amikor a vevő alkudni kezdett. Pár nap múltán a fiatalember jelentkezett nálam, hogy vásároljam vissza az autó­t, mert nem elégedett a minőségével. Én felajánlottam neki egy újabb összeget, kvázi további engedményt, ám nem kért belőle. Azt mondta, majd az ügyvédje jelentkezni fog nálam – elevenítette fel a történteket az autó egykori tulajdonosa a Blikknek.

Néhány nap múlva egy reggel arra ébredtem, hogy a régi autóm ott áll a kocsikijáróm előtt. Le van zárva, nem lehet mozdítani, én pedig nem tudok a mostani autómmal kiállni tőle,

így azt nem is tudom használni azóta. Amikor felhívtam a vevőt, azt mondta: épp erre járt, és véletlenül épp a kapumnál robbant le vele, ezért hagyta ott. Patthelyzetbe kerültem, mert semmit nem tehetek: a kocsi közterületen áll, és már nem az enyém, tehát ha megmozdítom, akkor a másik magántulajdonát sértem.

Az előbbinél még iktatás alatt áll a bejelentés, így érdemben nem tudtak nyilatkozni róla, a Szentendrei Rendőrkapitányság pedig szabálysértési eljárást indított az ügyben.

– Az eladónak felelnie kell az autó hibáiért, még magánszemélyek adásvételénél is létezik a hat hónap szavatosság intézménye. A vevő abban a hiszemben vette meg az autót, hogy használni tudja – mondta dr. Nyári Béla büntetőügyvéd. Hozzátette: ő is úgy tudja, hogy ügyfele arra ment, és elromlott az autó alatta. A feliratért pedig jogilag nem lehet őt felelősségre vonni, hiszen semmi nem utal az írásban az eladó személyazonosságára.

címkék: