MEDICINA

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport

Orvosok és táplálkozáskutatók évek óta esküsznek a vörösbor jótékony hatásaira. Már napi egy pohár elfogyasztása segít megelőzni a szívinfarktust, csökkenti a rák és a demencia kialakulásának esélyét.
címkék:
  • Szerző: AA

A kanadai Alberta Egyetem tudósai bebizonyították, hogy valóban - egy pohár vörösbor úgy hat a szervezetre, mint egy óra sportolás az edzőteremben.

Rezveratrol

A 2012-ben végzett kutatás rezveratrol-vegyületet talált a vörösborban. A rezveratrol gyümölcsökben, növényekben előforduló vegyület. A gyümölcsök közül elsősorban a vörös szőlő magjában és kocsányában mutatták ki, de jelentős mennyiségben található a kakaóban, a mogyoróban és az étcsokoládéban is. Állatkísérletekben már bizonyított a vegyület rákellenes és gyulladáscsökkentő hatása.

Vörösbor

A vörösborban megtalálható tehát ez a testi állapot, szívfunkció és az izomerősség javításáért felelős vegyület. Ugyanolyan módon hat, mint egy óra izzadás hat a szervezetünkre edzés közben. Csökkenti a vércukrot és jótékony az érrendszernek.

A kanadai kutatók feltételezik, hogy a rezveratrol a vörösborban segíthet azoknak az embereknek is, akik szeretnének ugyan sportolni, de testileg nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt megtehessék.

Szerencsés esetben figyeljünk az egészséges táplálkozásra és a rendszeres mozgásra is! Egy pohár vörösbor azonban kellemes és ízletes segítségünk lehet a betegségek megelőzésében és testünk karbantartásában.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?