BIZARR

Eddig kilencszer halt meg ez a férfi, ezt látta a túlvilágon

Brutális, amin keresztül ment, és még nincs vége: orvosai szerint állapota csak romlani fog. Szinte rutint szerzett abban, milyen egy újraélesztés, így ha valaki, hát ő pontosan tudja, milyen a halál közeli élmény...
címkék:
  • Szerző: Ripost

A huszonkilenc éves férfi eddig összesen kilencszer kapott szívrohamot, és minden alkalommal újra kellett éleszteni. A londoni Jamie Pool egy ritka, gyógyíthatatlan szívbetegségben szenved; orvosai szerint már csak öt évet bír ki a szíve.

A betegség miatt Jamie szívizmai gyengébbek és vékonyabbak, mint kellene. Az állapot nem mindenkinél okoz szívrohamot: sokan légszomjra panaszkodnak, és gyakran elájulnak, különösen testedzés közben. Jamie-nek azonban mindig ott lebeg a levegőben, hogy bármikor megállhat a szíve.

Húszéves volt, amikor az első szívrohamot kapta, mesélte a Daily Mail magazinnak. Negyvenöt percen át tartott az újjáélesztése, és egy hét kóma után tért magához. A következő rohamot akkor kapta, amikor az unokatestvérénél volt vendégségben, de volt, hogy munka közben esett össze, vagy az irodába menet. Így azt mondja, minden lehetséges halálközeli élményt megtapasztalt már. Volt testen kívüli élménye, látta a fehér fényt, az aranyfényt is, és mindig tudatában volt annak, ami történik, és minidig tudta, hogy nem tehet semmit. Ezzel együtt megdöbbentő dolgot mondott a magazinnak: hogy nem hisz a halál utáni életben.

Azonban azt mondta, mivel átélte, milyen majdnem meghalni, nagyon is megérti, miért hiszik emberek, hogy létezik túlvilág. Jamie egyelőre szívátültetésre vár, és addig is kapott egy testen belüli defibrillátort, ami segít, ha újra kell éleszteni. Teljes életet él, dolgozik, és rengeteget utazik, mert úgy tartja, csakis az élmények számítanak az ember életében.

címkék: