INSIDER

Durva dol­got tett a biofű ha­tá­sára a 16 éves ka­masz

Szerv­ke­res­ke­dő­nek nézte a rajta se­gí­teni akaró men­tőt és meg­ké­selte.

Három slukk egy kábítószeres cigarettából – ennyi elég volt ahhoz, hogy a 16 éves K. Krisztián tönkretegye az életét, és kis híján gyilkoljon.Megkéselte a rajta segítő mentőápolót, állítja: azért, mert hallucinált. A fiút tegnap jogerősen négy év letöltendő fogházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla.

Fotó: Balogh Máté
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Iskolába indult, de jött Guszti

K. Krisztián átlagos kamasz volt, rendes családban nőtt fel, járt iskolába, asztalosnak készült. 2015. november 3-án, néhány nappal a 16. születésnapja után, ahogy máskor, iskolába indult. A buszmegállóban azonban összetalálkozott Guszti nevű ismerősével, aki rávette, hogy hagyják ki a tanítást, inkább szívjanak el egy füves cigarettát. Valójában azonban egész más hatóanyag volt a dohányban, úgynevezett biofű, ami legalább ötször veszélyesebb.

Felmentünk egy panel tetejére, beleszívtam kettőt-hármat, aztán nemsokára rosszul lettem, émelyegni kezdtem, hánytam és úgy éreztem, hogy lebénult mindenem” – így írta le a bíróságnak az érzést a fiú.

Fotó: Balogh Máté

Szervkereskedőnek nézte a mentőt

Guszti persze olajra lépett, az egyik lakó vette észre a tántorgó fiút és hívta ki a mentőket.Vallomása szerint K. Krisztián folyamatosan hallucinált. Azt képzelte, hogy szervkereskedők, és elrabolták. Még arra is biztatta a mentőket, hogy az anyjától kérjenek váltságdíjat. 

Eközben a címlapon
K. Krisztián édesanya is elkísérte fiát a bíróságra.
K. Krisztián édesanya is elkísérte fiát a bíróságra.
Fotó: Balogh Máté

Hogy mi történt ezután és mivel védekezett a kamasz a bíróságon, a teljes cikket a mai -ban elolvashatod.