LELKIZŐ

Fáj­dal­mas év­for­duló: szo­bor­ral em­lé­kez­nek fiai a húsz éve el­hunyt Di­a­nára

Még most is nehéz fel­fogni, hogy Diana her­cegnő nincs kö­zöt­tünk, pedig las­san két év­ti­zed telt el a her­cegnő tra­gi­kus ha­lála óta...
  • Szerző: Ripost

Szobrot állíttat az idén húsz éve elhuny elhunyt édesanyjának, Diana hercegnőnek két fia, Vilmos és Harry herceg.

A Kensington-palota – Diana egykori, Vilmos és Harry jelenlegi londoni rezidenciája és hivatala – szombat este jelentette be, hogy a hercegnő halálának idei huszadik évfordulója alkalmából készülő szobor a palota parkjának nyilvánosan látogatható részén áll majd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
20 év telt el Lady D halála óta. Fotó: MTI
20 év telt el Lady D halála óta. Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az MTI információi szerint a szobrászt egy hattagú bizottság jelöli ki, amelynek tagja lesz Diana nővére, Lady Sarah McCorquodale, valamint Jamie Lowther-Pinkerton, Vilmos és Harry volt személyi titkára is.

Vilmos és Harry közös nyilatkozata szerint az évforduló megfelel arra, hogy a néhai hercegnő életének és tevékenységének a Nagy-Britanniára és az egész világra gyakorolt nagyszerű hatására emlékezzünk.

II. Erzsébet királynő – Vilmos és Harry nagymamája – a Kensington-palota közleménye szerint támogatja két unokája elhatározását.

Diana emlékére eddig egy nagyobb emlékmű készült, egy rendhagyó kivitelezésű szökőkút, amelyet a londoni Hyde Parkban építettek, és a királynő avatta fel 2004 nyarán. A szökőkút azonban nem tetszik a briteknek, ráadásul a rossz tervezés miatt többször is át kellett alakítani.

Eközben a címlapon

Diana halálának idei huszadik évfordulójáról a hercegnő öccse, Lord Charles Spencer emlékkiállításokkal emlékezik meg, amelyet a család ősi angliai birtokán, Althorpban rendeznek. Dianát a birtok tavának kis szigetén helyezték örök nyugalomra, sírját csak a legközelebbi hozzátartozók látogathatják.

Diana – Károly trónörökös első felesége – 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben.