OLDALVONAL

Détári Lajos reagált a vádakra, ezért hagyta ki a búcsúmeccset

A Honvéd legnagyobb élő sztárja nélkül búcsúztatták el a 80 éves Bozsik-stadiont. Az eseményen a szinte összes legendás játékosa pályára lépett a 80-as, 90-es évekből. Détári Lajos azonban nem vett részt az ünnepi alkalmon.
  • Szerző: ST

A legendás Honvéd-játékosok egymás elleni mérkőzése 3-3-as döntetlen hozott. A „pirosak” és a „feketék” színeiben olyan korábbi klasszisok léptek pályára, mint Esterházy Márton, Garaba Imre vagy Dajka László. Bodonyi Béla például Svájcból jött haza az eseményre. A korábbi világválogatott Détári Lajost azonban hiába keresték a szurkolók – nem volt ott a Bozsikban.


Nem tudjuk, hogy miért nem jött el. Lehet megsértődött, hogy nem vele plakátolták ki az eseményt.  Pedig előzetesen megígérte, hogy eljön

– mondta el a %%nak Esterházy Márton.

Esterházy és Détári korábban négy éven keresztül voltak csapattársak a Honvédban, 1980 és 1984 között. A korábbi játékostárs szerint Détári kiváló labdarúgó volt, de sokat köszönhetett a többieknek.

Döme egy volt közölünk. Tudtuk, hogy nagyon jó játékos, de nagyon sokat köszönhet ennek a társulatnak. Ezt ő is jól tudja, lehet egy kicsit feledékeny

– folytatta Esterházy.

Détári Lajos neve összeforrt a Honvéddal. A legendás Döme három bajnoki címet is szerzett a fővárosi együttessel játékos-pályafutása során. Ezért is volt meglepő, hogy nem köszönt el korábbi sikerei helyszínétől, a Bozsik-stadiontól. Ennek kapcsán megkerestük az 55 esztendős Détárit.

Nem úgy volt ez megszervezve, ahogyan ezt kellett volna. Ebben azért úgy minden benne van. Lezajlott a búcsúztató, minden rendben volt. Az, hogy én nem voltam ott, nem hiszem, hogy olyan egetverő probléma lett volna

– mondta el lapunknak Détári.

A leendő stadion avatóján talán minden legenda, köztük Détári is ott lesz majd. Addig pedig az MTK-pályán játssza hazai mérkőzéseit a Honvéd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?