BOZÓT

Csúfos bukta lett a vége, megint nevetségessé tette magát az ellenzék

Kipukkadt, szétporladt a "Nagy Ellenzéki Ellenállás". Eleinte összesen 8 ember tüntetett a Hősök terén, később se jöttek össze sokkal többen. Országszerte pár tucat, összességében néhány száz embert sikerült összeverbuválniuk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

 

Az ATV fotóján jól látszik a "kritikusan kis létszámú tömeg".

Még az ellenzék rozoga szekerét lihegve fújtató Index is elkeseredve állapította meg, hogy alig-alig vannak. Oda lettek hát a kétségbeesett álmok.

Pedig mekkora felhajtást csaptak, abban reménykedve, hogy végre beindul valami. Nem először és nem utoljára hiába álmodoztak arról, hogy lesz aki melléjük áll.

Ráadásul amikor először szóba került január 19-e, - valamikor tavaly karácsony előtt - még valamiféle országos sztrájkról képzelegtek.

Csak menet közben döbbentek rá, hogy ez a nap mondhatni "szabad szombat", így hát amúgy sem dolgozik szinte senki. Vagyis erre a napra sztrájkot hirdetni eleve "címeres ökörség". Erre nagy nehezen, de végül maguk is rájöttek. Persze a szokásos gyávasággal lefújni nem merték az "akciót", inkább felvállalták a szánalmas kudarcot.

A mély depresszióba zuhanó ellenzéki újságírók végül, talán mert nem akartak hinni a szemüknek, nekiláttak megszámolni a "tömeget". Na így sem jutottak messzire...

 

Vidéken sem mentek sokra, csupán néhány tucat embert, a szokásos kis létszámú aktivistacsoportokat tudták összetrombitálni a vörös vagy kék zászlók alá. A félpályás útlezárásokra meg inkább csak rálegyintettek az emberek.

A romokban heverő ellenzék megint csak nevetségessé tette magát.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?