INSIDER

Csak ku­tyát akart sé­tál­tatni, majd­nem az éle­té­vel fi­ze­tett...

Hol­tan esett össze egy férfi Bu­da­pes­ten ku­tya­sé­tál­ta­tás köz­ben. Kü­lön­le­ges módon me­ne­kült meg.
  • Szerző: Ripost

A sötétben sétáltatott kutyát egy fiatal férfi, bementek a futtatóra is. Feltehetően hirtelen lett rosszul, mert a többi kutyasétáltató már csak azt vette észre, hogy a földön fekszik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azonnal hívták a mentőket, és a mentésirányító utasításai alapján megkezdték az újraélesztést. A SzívCity mobilaplikációnak köszönhetően hamarosan odasietett a közelben lakó intenzív szakorvos doktornő, aki a mentők kiérkezéséig szakszerűen folytatta az újraélesztést. A mentők újabb egy órás küzdelmet folytattak, amíg sikerült stabilizálni a fiatalember állapotát. Kórházba vitték, az intenzív osztályon kezelik.

A férfi a gyors intézkedésnek és az összefogásnak köszönheti életét.

Évente 25 ezer hirtelen szívleállás történik, ahol az újraélesztés esélye percenként 7-10 százalékkal csökken. Ezért jött létre a Szív City virtuális közösség, aminek már 14 ezer tagja van, már több mint húsz emberéletet megmentettek.

A Szív City egy mobiltelefonos alkalmazás, aki letölti és regisztrál, az vállalja, hogy ha a közelében valakinek megáll a szíve, odasiet az Országos Mentőszolgálat riasztására, és azonnal hozzálát az újraélesztéshez.

Eközben a címlapon

(A képek illusztrációk.)