OLDALVONAL

Po­fát­lan át­ve­rés ál­do­zata lett Cris­ti­ano Ro­naldo

Szen­zá­ciós hírt kür­töl­tek vi­lággá a Real Mad­rid szu­per­sztár­já­ról. Mégis Mes­sié lesz az idei Arany­labda?
  • Szerző: vav

Első olvasásra hihetetlen cikket közölt az egyik spanyol sportnapilap. Az El Mundo Deportivo szerint Cristiano Ronaldo elhatározta, hogy visszaadja az idei Aranylabdát, mert szerinte Lionel Messi sokkal inkább megérdemli.

Úgy elkeseredett a Barca elleni vereség miatt, hogy visszaadja az Aranylabdát?
Úgy elkeseredett a Barca elleni vereség miatt, hogy visszaadja az Aranylabdát?
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Állítólag a hazai pályán elvesztett, Barcelona elleni csúcsrangadó (0-3) után jutott erre a döntésre a portugál csillag. Az öltözőben a társai, majd közeli barátja, Badr Hari is próbálták győzködni, hogy ne tegye, de aztán a családjával töltött karácsony megerősítette az elhatározásában. Sokat nyomhatott a latban, hogy imádott kisfia, Cristiano Junior példaképe éppen Messi,

Cristiano Junior imádja apja nagy ellenlábasát
Cristiano Junior imádja apja nagy ellenlábasát
Fotó: AFP

Az argentin ráadásul most góllal és gólpasszal vette ki a részét a Barca madridi sikeréből.

"Elhamarkodottan azt mondtam, hogy én vagyok a világ valaha élt legjobb labdarúgója, de most az egész világ tanúja volt annak, hogy Messi az. Úgy igazságos, ha visszaadom az Aranylabdát, mert nem én érdemlem meg"

- idézte a lap C. Ronaldót.

Mégsem 5-5-re, hanem 4-6-ra áll Messivel szemben? Dehogy!
Mégsem 5-5-re, hanem 4-6-ra áll Messivel szemben? Dehogy!
Fotó: AFP

Ettől még hajmeresztő a hír, a magyarázat pedig pofonegyszerű. Spanyolországban ugyanis december 28. hasonló, mint mifelénk április 1., a bolondok napja. Ilyenkor furcsa hírek keringenek, megviccelik egymást az emberek - és a fentiek bizonyítják, hogy az újságok is terjesztik az ökörségeket. Nem mellékesen a Mundo barcelonai sportlap, amely hagyományosan közel áll a katalán klubhoz.

Eközben a címlapon