FITTFAZÉK

Bru­tá­li­san finom lett az egy­szerű csir­ke­sült, ilyen is­te­nit még nem ettél!

Egy­szerű, gyors és egye­ne­sen fen­sé­ges. A ro­po­gós sza­lonna pedig to­vább fo­kozza az íz­or­giát.
címkék:

A krémes és könnyű mártás mindössze néhány perc alatt varázsolja új élménnyé a megszokott csirkesültet. Egyszerű és gyors, mégis felejthetetlenül finom ez az étel. A ropogós szalonnadarabkákkal ez lesz az új kedvence a családnak, úgyhogy ne habozz, próbáld ki máris!

Mustárszószos csirkesült

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók

  • 5 bőr nélküli csirkemell vagy csirkecomb
  • 10 dkg kockára vágott szalonna
  • 80 ml tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
  • 3 evőkanál mustár
  • 1,5 evőkanál darált fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
  • só, bors
  • 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

Így készítsd el

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.

3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.

Eközben a címlapon

4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és a petrezselyemmel.

Frissen tálald, de később is fogyaszthatod a maradékot megmelegítve. Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, a rizs, és jó választás a krumplipüré is.

cafedelites.
cafedelites.
Mennyei ízek, nehogy kihagyd!
címkék: