INSIDER

Durva, mi de­rült ki a káp­ta­lan­fai csa­lád­ir­tó­ról: egy is­me­rőse me­sélt

A káp­ta­lan­fai ámok­futó is­me­rőse el­mondta, mi ve­ze­tett a tra­gé­di­á­hoz.
  • Szerző: Ripost

Mindene odalett, így aztán nem volt veszítenivalója: bosszúból gyilkolt a káptalanfai ámokfutó egy, őt jól ismerő ember információja szerint.

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bennfentes az osztrák Oesterreich24-nek azt mondta: az 57 éves Wolfgang M. azután kattant be, hogy Szabina elköltözött tőle, és ő úgy érezte, nemcsak őt, hanem mindenét elveszítette.

A férfi, bár elektromérnökként végzett, biztosítási ügynökként dolgozott. Az őt ismerők szerint világéletében jómódú volt: Bécs egyik kellemes, kertvárosi negyedében, a 22. kerületben volt takaros családi háza, és egy piros Corvette kabrióval furikázott. Amikor a Káptalanfáról Bécsbe érkezett 22 éves O. Szabinát megismerte, épp válófélben volt. Szenvedélyesen beleszeretett a lányba, össze is költöztek. A rossz nyelvek szerint azonban vele együtt az egész családját is „megkapta”, akik a kívülállók szerint „fejőstehénként” bántak a férfival - írta a Blikk.

"Mindene megvolt, de semmije sem maradt, ezért döntött a brutális végső lépés mellett. A csőd miatt szánta el magát a bosszúra" – fogalmazott az osztrák lap.

Wolfgang M. csütörtök este bepakolta szeretett kutyáját a BMW-jébe, majd elindult Magyarország felé. Nem bízott semmit a véletlenre: fegyvert, baltát és egy saját maga által gyártott Molotov-koktélt is vitt. O.-éknál kilencen voltak otthon: a szülők és hét gyermekük.

Az eddigi adatok szerint Wolfgang M. bedobta a Molotov-koktélt, ami megsebesítette szerelme hatéves húgát, majd a ház elé siető O. Sándort agyonlőtte. Szabinát a hajánál fogva rángatta a ház elé, majd hátba és fejbe lőtte. Valéria, Szabina anyja a hároméves kislányával a kezében szaladt ki a portájukról: a kegyetlen férfi a baltát a gyermek fejébe vágta, majd többször is beléjük lőtt. Az asszony súlyosan, a gyermek életveszélyesen sérült. A szörnyű tett után önmagával és a kutyájával is végzett.

Eközben a címlapon

"A kislány mélyaltatásban van, és vannak apró, arra utaló jelek, amelyek bizakodásra adnak okot. A fejét ért sérülés nagyon súlyos, és ilyenkor mindig az a kérdés, működik-e majd az agya. Folyamatosan vizsgáljuk a pupilláját, a reflexeit, amelyek szerencsére a sérült oldalon is kezdenek visszajönni. A lövedék, amely a mellkasán érte és áthaladt a testén, nem okoz neki nagyobb problémát" – tudta meg a Blikk dr. Tamás László Jánostól, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosától.

O. Szabina állapota szintén stabil, de annyira még nincs jól, hogy a rendőrök kihallgathassák.