LELKIZŐ

Még min­dig nem múlt el a ve­szély: Sz­te­ro­i­do­kat szed Boros Lajos

Bár si­ke­res szív­mű­té­ten esett át a le­gen­dás rá­diós, az egész­sé­gére még most is na­gyon kell vi­gyáz­nia.
  • Szerző: Angie

Boros Lajos tavaly nyáron nyitott szívműtéten esett át, ami után öt hétig kómában feküdt. A beavatkozást követően steril elkülönítőben helyezték el, hogy megóvják a fertőzésektől.

Boros Lajos nagyon kemény időszakot él át
Boros Lajos nagyon kemény időszakot él át

A rádiós hónapokat várt a veszélyes beavatkozásra, ugyanis más egészségügyi problémái nem tették lehetővé az operációt. Lajos akkor már a legrosszabbra is felkészült, de szerencsére minden jól sikerült.

EZT OLVASTAD MÁR?

Boros Lajos elmondta, csodának tartja, hogy a szervezete kibírta a megpróbáltatásokat, főleg, hogy a beavatkozás óta is komoly gyógyszereket kell szednie.

"Az orvosság nélkül sajnos rögtön bevizesedik a tüdőm, ezért iszonyúan erős gyógyszert kapok, szteroidot. Ez egy furcsa alakú pirula, ami ráadásul borzasztó keserű is, de a hatására szerencsére felszívódik a víz a tüdőmből. Nagyon fontos, hogy mindennap bevegyem, mert ha felgyülemlik a folyadék, az könnyen fulladást is okozhat.De a legjobb esetben is azonnal le kell csapolni, hogy ne legyen baj... Szerencsére ez nálam nem áll fenn, hiszen hat a medicina. Az orvostól megtudtam, szívelégtelenség esetén a vér összetétele nem megfelelő, ezért a hajszálerek kóros mennyiségű folyadékot eresztenek át, ami nem tud visszaszívódni, szóval ezt nagyon komolyan kell vennem”

– magyarázta a rádiós, aki edzeni is jár, hogy újra erőre kapjon. Bár Boros teste napról napra egyre jobb formában van, a lelkének időre van szüksége, hogy feldolgozza a történteket.

Ha szeretnél többet megtudni Boros Lajos állapotáról, elolvashatod a pénteki lapszámában!

Eközben a címlapon