NÍNÓ

Be­köl­töz­tek kis­lá­nyuk gyil­ko­sá­nak há­zába a szek­szárdi szü­lők

K. Dá­niel hi­deg­vér­rel meg­gyil­kolta uno­ka­hú­gát, a 6 éves Le­o­net­tát Szek­szár­don. A tra­gé­dia híre min­den­kit meg­rá­zott. A fiú csa­ládja szé­gye­né­ben el­me­ne­kült, de az ál­do­zat csa­ládja is el­köl­tö­zött. Most vissza­köl­töz­tek - abba a házba, ahol ko­ráb­ban a gyil­kos la­kott...

Egy telken két ház áll: az egyikben élt a gyilkos a családjával, a másikban az unokatestvére, a 6 éves Leonetta és az ő családja. Aztán március 8-án megtörtént a brutális gyilkosság pár méterre a telektől a patakparton…

EZEKET OLVASTAD MÁR?
„Nem múlik el úgy nap, hogy ne beszéljünk Leonettáról!”

– kezdte lapunknak Kalányos Gábor, a Szekszárdon meggyilkolt 6 éves kislány édesapja. A család képtelen feldolgozni, hogy a lány unokatestvére, K. Dániel – akivel közös udvarú, de különálló házban laktak – elcsalta Leonettát a közeli patakhoz és ott hidegvérrel megölte. Dániel családja Szolnokra menekült, mert féltek a megtorlástól, de Leonetta szüleinek sem volt maradásuk ott, ahol minden a kislányukra emlékeztette őket, így vidékre költöztek. De az új hely bérleti díját nem tudták kigazdálkodni, ezért kénytelenek voltak visszaköltözni – ráadásul oda, ahol a gyilkos lakott.

„Az ingatlan azon részét, amiben Leonettával és a testvéreivel éltünk, már nem tudjuk használni, a nagyfiam lakik benne” – mondta a családfő. – „Így mi abba a házrészbe szorultunk, ahol a lányunk gyilkosa lakott. Borzasztó állapotban volt, beletelt jónéhány napba, mire lakhatóvá tettük. Felújítottuk, és kifestettünk egy szobát, abban állítottunk emléket a mi Leonettánknak. A falat rózsaszínre mázoltam, majd a tiszteletére felakasztottunk néhány róla készített képet. Rettenetes érzés ott álomra hajtani a fejünket, ahonnan Dani elindult, amikor elcsalta a kislányunkat, hogy megölje…”

A család minden nap meglátogatja a temetőben Leonetta sírját. Megrázó, hogy mi minden van a síremléken - a további részletek a hétfői Ripost napilapban!   

Félmeztelenül dobta a patakba

Ahogy arról a beszámolt, március 8-án K. Dániel elcsalta otthonából a kis Leonettát, majd az egyik szomszéd udvarán keresztül kézen fogva elvitte a lakóházak mögötti földes töltésútra, a patak mellé. Ott bántalmazta a kislányt, majd hatszor egy nehéz tárggyal fejbe vágta. Ezután a gyermek félig lemeztelenített testét a patakba dobta. Itt találtak rá a szülei. K. Dániel most rácsok mögött van, folyik ellene az eljárás.

Fotó: Sulyok László