FITTFAZÉK

Az olasz nők 11 titka: Így hó­dít­ják meg a férfi­a­kat

A férfi szí­vé­hez a gyom­rán ke­resz­tül vezet az út, az olasz nők pedig a fő­zés­ben nem is­mer­nek tré­fát. Zse­ni­á­lis kony­ha­trük­kö­ket is­mer­nek, és vet­nek be, me­lyek­kel az olasz kaja nem lehet más, csak tö­ké­le­tes. Lás­suk, mik ezek!

Az összetéveszthetetlen olasz konyha zsenialitását nemcsak a paradicsom és a tészta adja. Néhány titkos konyhatrükk eszméletlen harmóniát ad ételeiknek. Vegyük végig, mikre esküsznek maguk az olaszok!

1. Tökéletes fokhagymafinomítás

Fotó: Pinterest

Hogy igazán finom legyen az étel, a fokhagyma aprításához kés helyett használd a megfelelő eszközöket, legyen akár fokhagymanyomó vagy finom fogazatú reszelő. Így a fokhagyma felszabaduló aromája maximálisan bele tud oldódni az olajba, vagyis sokkal koncentráltabb mártást fogsz kapni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Kellő mennyiségű só a főzővízhez

Fotó: Pinterest

Mindig a már forrásban lévő vízhez add a sót. A helyes arány: egy evőkanál só egy liter vízhez. Elsőre soknak tűnhet, de fontos, hogy a víz szinte olyan legyen, mint maga a tenger.

3. Bátran jöhet konzerv paradicsom!

Fotó: Pinterest

Tapasztalt olasz szakácsok esküsznek a konzerv paradicsomra, így nyugodtan betárazhatod a kamrát velük és mindig kéznél lesz, ha egy kis házi paradicsomszószra vágysz.

4. A szedő kanállal könnyedén kimérheted a megfelelő adagot

Fotó: Pinterest

A tésztaszedő kanálon található lyuk biztosítja, hogy mindig az ideális mennyiséget főzd ki a tésztából.

5. Így lesz tökéletes a húsgolyó

Fotó: Pinterest

A klasszikus olasz húsgombóc titka, hogy először olívaolajbanmegpirítod őket, majd hozzáadod a paradicsomszószt és lassú tűzön készre főzöd.

Eközben a címlapon

6. A parmezán megmaradt héját fagyaszd le!

Fotó: Pinterest

Érdemes lefagyasztani a megmaradt kis parmezándarabkákat, ugyanis később levesekhez és pörköltekhez kiváló ízesítőként használhatod fel, akár fehér babbal, paradicsommal vagy pancettával.

7. A tésztát a szószhoz megfelelően válaszd ki

Fotó: Pinterest

A tészta megfelelő kiválasztásával a szósz könnyedén megkapaszkodik abban, ezért is ennyire nagy a választék belőlük az olasz konyhákban. Próbáld ki a bazsalikomos pestót a fussilivel, a carbonarát és a bolognait pedig pappardellével.

8. Ne csak idd a bort, főzz is vele

Fotó: Pinterest

Az olasz szakácsok tudják, hogy a bor kitűnő ízesítő a mártásokhoz: fehér mártásokhoz fehéret, piros mártásokhoz használj vöröset. Kombinálhatod is a kettőt úgy, hogy a spagettit magát vörösboros vízben főzöd ki.

9. A bruschetta legyen valódi!

Fotó: Pinterest

Az eredeti klasszikus bruschettán nem fogsz mozzarellát találni a tetején. A hitelesség kulcsa az egyszerűségben rejlik: finoman dörzsöld be a kenyeret egy szelet fokhagymával, csepegtess rá egy kis olívaolajat és a tetejét szórd meg friss paradicsommal, apróra vágott bazsalikommal és rengeteg sóval és borssal.

10.  Tekints a tésztafőző vízre összetevőként

Fotó: Pinterest

A kellően megsózott és olívaolajjal megcsepegtetett főzővizet ne öntsd ki, hanem később használd fel a mártásodhoz, tökéletes alapanyagként szolgál a krémes szószokhoz.

11. Ne sajnáld az igazán jó minőségű olívaolajat

Az olívaolaj talán a legfontosabb összetevője az olasz konyhának, ezért is fontos, hogy jó minőségű és ízletes olajat válassz belőlük, a hatás nem marad el!

Ez a cikk nem kommentelhető.